Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні в Україні відзначається День спротиву російській окупації Криму

Дата: 26.02.2021 12:57
Кількість переглядів: 1252

Фото без описуСім років тому, 26 лютого 2014 року, у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму.
Тоді з ініціативи Меджлісу біля будівлі кримського парламенту зібралося близько 12 тис. кримських татар.

20 лютого російські війська розпочали окупацію Криму. На півострові з’явилися вантажівки без номерів, та так звані «зелені чоловічки» – озброєні військові без розпізнавальних знаків. Були створеними збройні формування найманців, якими керували офіцери спецслужб і Збройних Сил Російської Федерації.

26 лютого, в результаті сутичок під будівлею Верховної Ради Криму, двоє людей загинули й декілька десятків зазнали поранень.

27 лютого, спецпідрозділи ГРУ Росії зайняли приміщення Верховної Ради та Ради Міністрів Криму. «Зелені чоловічки» захопили адміністративні будівлі, взяли в облогу гарнізони Збройних сил України, морські порти та аеропорти.

Керівництво Росії тоді не визнавало озброєних людей російськими військовослужбовцями, і вже після окупації півострова і проведення там фейкового «референдуму про статус Криму» росіяни визнали, що «зелені чоловічки» були військовослужбовцями ЗС РФ.

1 березня 2014 року Рада Федерації Росії підтримала звернення президента Путіна про дозвіл на застосування ЗС РФ на території України. Своєю чергою, РНБО України через агресію Росії ухвалила рішення привести Збройні сили України у повну бойову готовність.

16 березня на окупованому півострові Росія провела так званий референдум щодо статусу Криму, а вже 18 березня, в Кремлі відбулось підписання так званого Договору про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації.

На сьогодні у Криму заборонена діяльність Меджлісу кримськотатарського народу. Відбуваються репресії, обшуки й незаконні затримання.

На сьогодні всі впливові міжнародні організації визнали окупацію й анексію півострова незаконними й засудили дії Росії. Було ухвалено дев’ять резолюцій ООН щодо Криму. Ряд західних країн запровадили проти РФ економічні санкції.
Україна робить конкретні кроки для повернення захопленої території. Деокупація Криму – це спільне завдання для світової спільноти. Крим – це Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних