Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ

12 Травня, 2023 р., 11:35
Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй (ООН) оголосила 12 травня  Міжнародним днем здоров’я рослин. Цього року спільнота Міжнародної конвенції із захисту рослин відзначатиме День здоров’я рослин під гаслом «Здоров’я рослин для збереження довкілля». Заходи, які проводяться у цей день, спрямовані на те, щоб долучити якомога більшу кількість людей до проблеми збереження здоров’я рослин.  Адже охорона здоров’я рослин є невід’ємною складовою ліквідації голоду, зниження рівня бідності, охорони навколишнього природного середовища та економічного розвитку. Рослини, як люди і тварини, теж можуть хворіти. Вони можуть страждати від захворювань, спричинених вірусами, бактеріями, грибками. На рослини нападають шкідники, великі і малі, такі як комахи, кліщі, а також нематоди. Рослини  - це джерело повітря, яким ми дихаємо, їжа, яку ми споживаємо, але ми не замислюємося про те, що треба дбати про їхнє здоров’я. Здоров’я рослин опиняється у все більшій небезпеці. Міжнародні подорожі і торгівля за останні роки збільшилася в обсязі і дозволяють шкідникам і хворобам швидко поширюватися по світу, завдаючи величезної шкоди довкіллю. Коли ми перевозимо рослини між різними частинами світу,  можемо ненароком занести нові види шкідників та хвороби у нашу країну. Поява таких шкідливих організмів може завдати серйозної шкоди для сільського та лісового господарства. Крім того шкідники і самі поширються на інші території у пошуках свого харчування.  Яскравим прикладом цього була поява на європейському континенті - фітофторозу картоплі, виноградної філоксери, колорадського жука. 
11 Травня, 2023 р., 13:37
На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від  11 жовтня 2016р. №710 «Про ефективне використання коштів» надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.
10 Травня, 2023 р., 15:22
Через війну в багатьох людей знищено або ж пошкоджено документи на право власності.
09 Травня, 2023 р., 10:09
Відповідно до розпорядження селищного голови від 08.05.2023 року №93 «Про організацію проведення виїзного прийому громадян», 10-12 травня 2023 року відбудеться виїзний прийом громадян секретарем селищної ради Ігорем ВАСИЛИШИНИМ у населених пунктах нашої громади.
09 Травня, 2023 р., 09:20
День Європи для українців  – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Ми щиро вдячні нашим європейським друзям за підтримку та допомогу в протистоянні рашистській агресії, за прихисток наших жінок та дітей у важкий для нашої держави час, за готовність разом із нами відбудовувати міста та села України, зруйновані цинічним ворогом.
08 Травня, 2023 р., 18:45
1. Повна назва документа державного планування: Детальний план території кварталу обмеженого вулицями Лесі Українки, Лісова, межею населеного пункту та дорогою загального користування державного значення Т-02-33 Вапнярка-Крижопіль-Піщанка КПП Загнитків в с. Сонячне Тульчинського району Вінницької області.
08 Травня, 2023 р., 08:44
Цьогоріч ми вдруге відзначаємо День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в умовах повномасштабного вторгнення.
06 Травня, 2023 р., 11:00
Крижопільска  громада втратила ще одного патріота і свого захисника
06 Травня, 2023 р., 09:42
6 травня - День піхоти Це свято тих, хто боронить нашу незалежність, хто проливає за неї кров.             Цей день об’єднує історію та сучасність. Адже 6 травня 1648 року українські козаки перемогли у битві біля Жовтих Вод, яка вважається першою переможною битвою часів національно-визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького.         Цього року День піхоти відзначається в умовах відбиття широкомасштабної збройної російської агресії проти України. Саме піхота першою взяла на себе жорсткий удар від російських загарбників, коли почався повномасштабний наступ на Україну. Саме вона стримує просування окупації, знищує ворожу техніку і наступає.         Саме піхота підпирає своїм плечем танкову броню і йде вперед навіть тоді, коли танки стають безсилими.         Залізного здоров'я та сталевої витримки Вам, славні піхотинці.  Нехай земля горить під ногами ворогів, а зброя ніколи не знає промахів.          Піхота – сила! Піхоті – слава! Слава Україні!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних