Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

 Всесвітній день дитини

Дата: 20.11.2023 10:43
Кількість переглядів: 108

Як чудово бачити посмішки дітей та чути їхній сміх, адже саме в дитинстві все здається райдужним та позитивним. Кожен малюк має право бути щасливим. Здорові та радісні діти – запорука кращого майбутнього для кожної країни. Слід пам’ятати, що незважаючи на будь-який свій вік, дитина вже є особистістю. Вже не раз було доведено, що від якості дитячих років залежить усе подальше життя.

Щорічно 20 листопада святкують Всесвітній день дитини, цей день був заснований у 1954 році ООН, маючи на меті сприяння міжнародному згуртуванню щодо покращення добробуту малюків та підлітків.

 

Всесвітній день дитини пропонує кожному з нас точку опори для відстоювання та зміцнення прав дітей, перетворюючи їх на діалоги та дії, які створять кращий світ для дітей.

 

Незважаючи на те, що в цей день важливо відзначати всіх дітей, також необхідно повідомити їм про труднощі, з якими щодня стикаються інші діти, наприклад, діти експлуатуються як робітники, проживають в регіонах, де відбуваються збройні конфлікти, або мешкають на вулицях. 

 

В цей день міжнародні організації також закликають школи та вчителів розповідати про реальність менш щасливих дітей у світі. Ідея полягає в тому, щоб діти знали, якими основоположними правами повинні володіти діти у всьому світі, незалежно від їх громадянства, походження чи соціального стану.

В будь-якому випадку, свято дає чергову можливість привернути увагу високопосадовців до нагальних питань щодо покращення життя та розвитку кожної дитини. Численні заходи та дії, навіть на законодавчому рівні, не в змозі повністю вирішити весь комплекс проблем, так як вони лежать швидше в моральній площині людського світогляду. Однак завдяки постійним загальним зусиллям і заходам, що вживаються, йде успішне сприяння підвищенню активності у вирішенні безлічі з існуючих і виникаючих проблем нашого підростаючого покоління.

 

У 2021 році найбільш хвилюючими для громадян були питання щодо порушення права дітей на піклування та турботу батьків, права на освіту, права на виховання в сім’ї, права на життя та здоровий розвиток, свободу від усіх форм насильства і найгірших форм дитячої праці.

 

У 2022 році, коли російські війська переступили не лише кордон, а й усі межі здорово глузду, збільшилася кількість повідомлень щодо порушень прав дітей за чотирма напрямками: право на піклування та турботу батьків, право на виховання в сім’ї, право на життя та здоровий розвиток, свобода від усіх форм насильства і найгірших форм дитячої праці. Зафіксовані звернення щодо втягування дітей у збройний конфлікт та захист прав дітей–біженців і дітей, розлучених з сім’єю.

 

У поточному році, коли з’являється все більше і більше доказів численних звірств російських окупаційних військ, нас все частіше повідомляють про порушення права дітей на піклування та турботу батьків, порушення права на освіту, права на виховання в сім’ї, порушення права на життя та здоровий розвиток, про захист прав дітей-біженців і дітей, розлучених з сім’єю, свободу від усіх форм насильства і найгірших форм дитячої праці, про втягування дітей у збройний конфлікт. Крім того, з’явилися повідомлення щодо захисту прав дітей, постраждалих від збройного конфлікту.

 

 Саме тому службою у справах дітей постійно ведеться моніторинг всіх дітей, які проживають на території Крижопільської ТГ, ретельно опрацьовується кожне звернення, щоб жодна дитина не залишилася поза увагою й отримала належну підтримку та допомогу.

 

Прагнемо щоб у кожної дитини було безтурботне та щасливе дитинство. Ми не можемо змінити минуле, проте будемо робити надможливе, щоб змінити майбутнє!»

Всесвітній день дитини 2023 - теплі привітання: картинки, вірші, проза –  Люкс ФМ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних