Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! «Собачий кайф»

Дата: 20.11.2023 14:40
Кількість переглядів: 185

Фото без описуНебезпечна гра, яка дає відчуття ейфорії на кілька хвилин. Гра небезпечна тим, що може завдати шкоди здоров’ю або призвести до смерті дитини. Тобто, насправді, маємо справу з підлітковою суїцидальною поведінкою, замаскованою у гру. Від підліткової розваги, яка штовхає дітей у зашморг, в Україні лише торік загинули двоє школярів. Діти, намагаючись зловити ейфорію від легкого придушення сонної артерії, не завжди потім прокидаються.

Грі школярів із запамороченням, так званому "собачому кайфу", вже більше ніж століття. Щоправда колись натискали на груднину до того, поки дитина не втрачала свідомість. Та сучасні діти пішли далі і почали перетискати шию і сонну артерію. Популярність смертельно небезпечної розваги вражає. У соцмережах можна знайти сотні відеофайлів, що викладають українські школярі. Деякі з підлітків, надивившись такого відео в інтернеті, не розраховують сил, здавлюють горло занадто довго і вмирають! Глава нацкомісії з питань захисту суспільної моралі  Василь Костицький заявив, що за його даними, тільки в Черкаській області таке захоплення вбило за останній час 12 дітей. МВС почало блокувати інтернет-сайти, де дітей вчать, як ловити "собачий кайф".

Ознаки, які мають насторожити батьків та педагогів:

падає успішність, розсіяна увага, вповільнені рухи і реакції, головний біль як симптом розладу судинного характеру, слабкість тілесного походження після сеансу гри.

При вияві таких ознак поспішіть надати своїй дитині підтримку, розуміння і любов, а при потребі і допомогу, відкоригуйте ваші стосунки. Тоді потреба шукати сумнівне задоволення в «собачому кайфі» відпаде сама по собі.

Сумно визнавати, проте в нашій громаді вже є прояви  "собачого кайфу", тому начальником служби у справах дітей Вітою Коваль спільно з поліцейським громади Олегом Томашенком  та старшим інспектором з ювенальної превенції Юлією Гасіцою було негайно вжито заходів з метою недопущення виникнення ситуації, яка нестиме загрозу життю та здоров’ю дітей.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних