Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребам, у тому числі внутрішньо переміщеним особам - одне із завдань діяльності фахівців інклюзивно-ресурсного центру Крижопільського ІРЦ

Дата: 08.09.2023 15:15
Кількість переглядів: 508

Психолого-педагогічні послуги - комплексна система заходів з організації освітнього процесу та розвитку особи з особливими освітніми потребами, що передбачені індивідуальною програмою розвитку та надаються педагогічними працівниками закладів освіти, інклюзивно-ресурсних центрів, іншими фахівцями.

Корекційно-розвиткові послуги (допомога) - комплексна система заходів супроводження особи з особливими освітніми потребами у процесі навчання, спрямованих на корекцію порушень шляхом розвитку особистості, її пізнавальної діяльності, емоційно-вольової сфери та мовлення.

Психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги (допомога) надаються у вигляді занять в індивідуальній або груповій формі з урахуванням індивідуальних особливостей дітей (однорідності порушень розвитку, віку тощо).

Психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові заняття проводяться фахівцями інклюзивно-ресурсного центру з практичної психології, фахівцями інклюзивно-ресурсного центру з логопедії та фахівцем інклюзивно-ресурсного центру з дефектології, олігофренопедагогіки.

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру забезпечені окремими кабінетами, які оснащені: мультимедійним та індивідуальними комп’ютерними обладнаннями, меблями, дидактичними та демонстраційними матеріалами, спеціальним обладнанням, апаратно-програмним методичним комп’ютерним комплексом з корекційно-розвиваючою програмою «Живий звук», навчально-програмним комплексом «Адаптація-Лого», нейротренажером для розвитку МОЗКУ, а також сучасними інтерактивними обладнаннями для проведення корекційно-розвиткових занять з дітьми. Робочі місця фахівців укомплектовані відповідними технічними засобами.

Психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові заняття також проводяться у сенсорній кімнаті для психологічного розвантаження дітей.

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру складають розклад проведення (надання) психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових занять (послуг) та узгоджують з батьками дітей.

У період воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану (особливого періоду) психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги (допомога) надаються дітям з особливими освітніми потребамиу тому числі внутрішньо переміщеним особам (за умови дотримання безпеки учасників освітнього процесу).

З метою організації безпечного перебування працівників та відвідувачів Крижопільського ІРЦ на час тривалості повітряної тривоги на безоплатній основі комунальна установа «Крижопільський інклюзивно-ресурсний центр» в особі директора інклюзивно-ресурсного центру ПАЦАЙ Тетяни Володимирівни та МАЙДАНИК Олександри Миколаївни уклали від 22.08.2023 року «Угоду про використання споруди цивільного захисту» про спільне використання підвального приміщення за адресою: 24600, смт Крижопіль, вул. Андрія Долейка, 14 («Віраж») в якості укриття під час повітряної тривоги.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних