Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заборонено: салюти, феєрверки та петарди

Дата: 28.12.2022 12:34
Кількість переглядів: 121

Яку відповідальність нестимуть порушники за запуск салютів, феєрверків і петард для жителів Крижопільської селищної територіальної громади надав поліцейський офіцер громади,  старший лейтенант поліції  Олег ТОМАШЕНКО:

  • Нагадуємо, що запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено
  • Правопорушників, які ігноруватимуть обмеження будуть притягуватися, як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності. 

— Після повномасштабного вторгнення росії, створилася ситуація постійної ракетної небезпеки, артобстрілів, велика кількість громадян України має глибоке психологічне хвилювання. Дані вироби створюють звукові, світлові, димові ефекти, які можуть сприйматися як загрозу, що призводить до переляку, панічних атак, в окремих випадках —  до летальних наслідків. Тому задля забезпечення спокою і здоров'я громадян, та як прояв поваги до травм суспільства, необхідно утриматися від продажу і використання усіх без винятку піротехнічних виробів.

Відповідальність за порушення

За порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність, зокрема:

  • стаття 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності). Штраф від 17 до 34 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.
  • стаття 182 КУпАП (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях). Штраф від 85 до 255 гривень для громадян, від 255 до 510 гривень на посадових осіб та громадян.
  • стаття 195-6 КУпАП (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів). Штраф від 272 до 1700 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів.
  • стаття 296 КК України (Хуліганство). Накладення штрафу від 17 до 34 тисяч або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Усі факти порушення визначених обмежень та заборон, будуть фіксуватися поліцією, а правопорушники будуть притягуватися до відповідальності.

Закликаємо жителів з відповідальністю ставитися до використання піротехнічних виробів та не порушувати законодавство. Громадяни можуть повідомити до поліції про відомі їм факти ігнорування вищезазначених заборон за номером «102».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних