Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сплата податків - внесок у перемогу

Дата: 15.07.2022 15:00
Кількість переглядів: 220

Враховуючи те, що сьогодні наша держава знаходиться у стані війни, на громади, на території яких не ведуться бойові дії, покладена особлива відповідальність із забезпечення надходжень до бюджету. Тому сплата податків для нас є одним з першочергових завдань.

Органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси, щоб забезпечувати якісне та комфортне проживання громадян, надавати їм якісні адміністративні, освітні, соціальні, культурні та інші послуги. За шість місяців цього року до загального фонду бюджету Крижопільської селищної територіальної громади надійшло 52,9 млн. грн. власних доходів. Основними джерелами наповнення бюджету громади є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, податок на нерухоме майно, земельний податок та орендна плата за землю. Зокрема, частка ПДФО у загальній сумі власних доходів становить 73,1%, частка місцевих податків та зборів - 21,6 %, решта платежів 5,3%.

До виконання свого обов’язку зі сплати податків, на жаль, не всі платники сумлінно відносяться. Станом на 1 липня 2022 року заборгованість зі сплати до місцевого бюджету становить 3,8 млн грн. Найбільша заборгованість по місцевих податках та зборах – 3,2 млн.грн, з них: по платі за землю – 1,4 млн.грн., по податку на нерухоме майно – 1,4 млн.грн, по єдиному податку  платники боргують 0,5 млн. гривень.

Законодавством з квітня 2022 року надано право платникам – спрощеної системи оподаткування І та ІІ групи не сплачувати єдиний податок у разі не можливості ними виконувати свої податкові зобов’язання. Однак, варто зауважити, що в Крижопільській громаді,  дякувати Богу, наразі ситуація така, що дозволяє вести бізнес, а відтак і своєчасно сплачувати податки.

Зауважимо, що відповідно до змін внесених у перехідні положення податкового кодексу, від фінансової відповідальності звільняються саме ті платники податків, які через війну дійсно не можуть виконати податкові зобов’язання.

Тому тим платникам податків, які мають можливість здійснювати свою діяльність, краще все-таки сплачувати податки до бюджету.

Звертаємось до всіх представників Крижопільської бізнес-спільноти. Сьогодні кожен з нас боєць: хто на фронті зі зброєю в руках, а хто в тилу, як ми з вами. І головне наше завдання – це забезпечити економічний розвиток громади і держави. Давайте добросовісно виконувати податкові обов’язки. Так ми зможемо забезпечувати  фінансування військових та соціальних потреб і у такий спосіб наблизити перемогу.
Будьте свідомими громадянами, патріотами своєї країни та впевнено тримайте економічний фронт нашої держави!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних