Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1 червня Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2021 10:14
Кількість переглядів: 1014

Фото без описуУсі дорослі родом з чарівної країни дитинства. І скільки б не минуло років, вони хоча б подумки повертаються у веселі, щасливі, безтурботні часи, згадуючи друзів, численні витівки і забави

         Щороку, 1 червня, в Україні відзначають свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей.

 

          Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей саме першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року.

    У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей. Міжнародний день захисту дітей в Україні став державним святом з 1998 року, після підписання Президентом Указу №568/98 «Про день захисту дітей». Ініціатором святкування стало Міністерство у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнський комітет захисту дітей, Національний фонд соціального захисту матерів і дітей «Україна – дітям».

У Міжнародного дня захисту дітей є свій офіційний символ – прапор.

Фото без опису

 На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знака Землі розміщені фігурки - червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, це символ нашого загального дому. Саме тому 1 червня – завжди свято дитинства, а ще нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на здобуття освіти, дозвілля і відпочинок.

 Дитинство – найпрекрасніша мить нашого життя, це – пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішка дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє – головний обов'язок батьків, суспільства та держави. Врешті-решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо.

Зігріваючи теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднуючи зусилля заради майбутнього, ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю держави. Діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє всієї України. Від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля. Саме тому наше основне завдання виховати наших дітей розумними, порядними, добрими, з щедрою та гармонійною душею, впевненими в собі. А ще – прищепити їм палку любов до знань, рідної землі, мови та культури.

 

 

Сьогодні цей день набуває особливого значення, адже, на превеликий жаль, і в Україні є діти, яким бракує тепла, дружнього спілкування з однолітками, справжнього дитинства і мирного неба над головою.

Шановні дорослі! Зігріймо теплом свого серця, увагою і ласкою тих юних співгромадян, життя яких не схоже на добру казку, допоможімо їм відчути радість спілкування, убережімо їх від гіркоти розчарувань і зневіри.

Нехай наші діти якомога довше залишаються дітьми - безтурботними, веселими, радісними. Нехай роки дитинства будуть яскравими та незабутніми, а в житті кожного обов’язково засяє зірка, що вкаже шлях до щасливого прийдешнього.  Нехай кожна дитина буде оточена турботою батьків, нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим. А батькам побажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забуваймо, що саме ми, батьки,  відповідаємо за щасливе і безпечне дитинство наших дітей.

 

                                        Служба у справах дітей Крижопільської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних