Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

8 липня - День родини. Подаруймо дитині родину

Дата: 08.07.2021 10:04
Кількість переглядів: 627

Фото без описуЦікаве життя людини. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі. Та, на превеликий жаль, трапляються і такі випадки, коли немає змоги щось змінити самому. Саме тому дитячі долі знаходяться в руках дорослих. І саме тому так болісно стає за дітей, чиє життя понівечене та з самого початку зруйноване.

Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – таким, у переважній більшості, є невтішне та безрадісне життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так, ці діти живуть в інтернатних закладах, мають одяг та їжу, влітку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але, на жаль, вони позбавлені найголовнішого – батьківської ласки та турботи. Ім нікому пожалітись на забитий синець чи похвалитися успіхами у спортивних змаганнях.

На превеликий жаль, обділені діти, відчуваючи свою неповноцінність і беззахисність, часто зневіряються у справедливості суспільства та сенсі подальшого життя. Тому ми, дорослі,  зі свого боку маємо докласти максимум зусиль для того, щоб не допустити втрати віри, любові та надії у дітей, яким не пощастило з біологічними батьками. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

 Прийомна сім'я - це одна із форм влаштування дітей, в якій прийомні батьки беруть на виховання та спільне проживання від однієї до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні діти живуть у такій сім'ї до досягнення повноліття або до 23 років, якщо вони навчаються у ВУЗі.
          Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом з різницею, що дітей може виховуватися в ньому від п’яти  до десяти.
          Діти, які виховуються у прийомній сім'ї або в дитячому будинку сімейного типу, не втрачають статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. За ними зберігаються всі пільги, передбачені законодавством України. Прийомні батьки та батьки-вихователі допомагають підтримувати контакт дитини з її біологічними родичами, якщо таке спілкування безпечне для дитини, а в разі відновлення батьків у батьківських правах, дитина повертається

в біологічну сім’ю.
         Прийомна сім'я та дитячий будинок сімейного типу є тимчасовою формою влаштування дитини, оскільки розглядаються варіанти повернення дитини у біологічну сім'ю або усиновлення іншими людьми.

Сьогодні на території Крижопільської територіальної громади функціонують та розвиваються дві прийомні сім’ї (ПС Селиха В.І. та Селих О.І,, с. Шарапанівка, в якій виховується одна дитина, позбавлена батьківського піклування, та ПС Петрішена П.П. та Петрішеної О.М., с. Соколівка, в якій виховується одна дитина-сирота та троє дітей, позбавлених батьківського піклування. У нашій громаді також створено дитячий будинок сімейного типу Пархоменко Н.Г. та Пархоменка О.Г., в якому виховується п’ятеро дітей, позбавлених батьківського піклування.

 Кажуть, чужих дітей не буває. Бо ж  діти - то наше майбутнє. Якщо ви небайдужі до дітей, які потребують батьківської любові, родинного тепла, якщо ви вирішили створити прийомну сім’ю чи будинок сімейного типу на базі своєї родини, ми завжди чекаємо  на вас  в службі у справах дітей Крижопільської селищної ради, де ви можете отримати відповіді на питання, які вас цікавлять.

  

                Служба у справах дітей Крижопільської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних