Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

2 квітня 2021 року відбулась чергова шоста сесія селищної ради 8 скликання

Дата: 02.04.2021 19:33
Кількість переглядів: 548

Фото без описуНа сесію було винесено 68 питань, котрі стосувались як безпосередньо організаційних аспектів роботи селищної ради, прийняття місцевих програм, внесення змін до них, до бюджету територіальної громади на 2021 рік, так і засновницької функції селищної ради та внесення змін до статутних документів комунальних установ. Не залишились осторонь і земельні питання.

Депутатами було підтримано рішення про затвердження комплексної програми захисту населення і території Крижопільської територіальної громади у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій на 2021-2025 роки, програми освітлення населених пунктів територіальної громади на 2021-2023 роки, цільової програми відшкодування з місцевого бюджету процентів за кредитами, залученими ОСББ та населенням, які беруть участь у «Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» Державної установи «Фонд енергоефективності» на 2021-2023 роки. Одностайним було рішення депутатського корпусу про бюджетний регламент Крижопільської селищної ради та внесення змін до бюджету територіальної громади на 2021 рік.

За підтримки депутатів було доповнено Програму соціально-економічного та культурного розвитку Крижопільської територіальної громади на 2021 рік та план перспективного розвитку Крижопільської територіальної громади на 2021-2023 переліком проєктів, котрі стосуються розвитку інфраструктури та благоустрою населених пунктів громади.

Знайшло підтримку у депутатів рішення про складання затвердження та контроль виконання фінансових планів комунальних підприємств та комунальних некомерційних підприємств закладів охорони здоровя. Не знайшло заперечень у депутатів рішення про співфінансування з місцевого бюджету проєктів ( у разі їх визнання переможцями), котрі стосуються удосконалення надання соціальних послуг мешканцям громади.

Відповідними рішеннями було прийнято до сфери управління Крижопільської селищної ради середні загальноосвітні школи, навчально-виховні комплекси, дошкільні навчальні заклади сільських населених пунктів та затверджено їхні статути.

В нових редакціях прийнято статути ДНЗ ( ясла-садок) №№1,5,6 смт Крижопіль.

Одностайною була підтримка депутатів поданої на розгляд сесії стратегії розвитку Крижопільської територіальної громади до 2030 року «Наша громада – це економно, зручно, комфортно, якісно та по – сучасному».

Внесено зміни та затверджено в новій редакції Статут КП «Крижопільблагоустрій».

Після обговорення депутатами було прийнято план модернізації та оптимізації мережі закладів освіти Крижопільської територіальної громади на 2021-2022 роки, порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій – об’єктів комунальної власності Крижопільської територіальної громади.

Депутати погодились із прийняттям безоплатно в комунальну власність громади двох спеціалізованих автомобілів медичної допомоги. Надано згоду на прийняття безоплатно в комунальну власність громади майна, що знаходилось в користуванні центру надання адміністративних послуг Крижопільської районної державної адміністрації, що реорганізується.

Погоджено передачу з балансу селищної ради на баланс КП «Крижопільблагоустрій» окремого індивідуально визначеного майна.

З метою активізації участі молоді у соціальному, культурному та громадському житті Крижопільської територіальної громади рішенням сесії створено Молодіжну раду при Крижопільській селищній раді, погоджено положення про неї.

За вагомий особистий внесок у створення духовних цінностей та високу професійну майстерність, збереження національних традицій, уславлення Подільського краю, української культури та українського образотворчого мистецтва Тишецького Валентина Антоновича – члена Національної спілки художників України – депутатами одноголосно висунуто для нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною».

Далі на сесії розглядались земельні питання ( таких було 15), котрі стосувались затвердження матеріалів технічних документацій із землеустрою, передачі в оренду земельних ділянок, виготовлення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, відмови у наданні дозволів на виготовлення технічних документації із землеустрою тощо.

Для забезпечення виконання законодавства про статус депутата місцевої ради одноголосно затверджено положення про помічника-консультанта депутата Крижопільської селищної ради.

Внесено зміни до плану роботи Крижопільської селищної ради на 2021 рік, структури апарату та виконавчих органів ради.

Депутатами було прийнято звернення до Верховної Ради України щодо прийняття законопроектів про надання громадам права розпоряджатися землею за межами населених пунктів, а також звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо належного соціального забезпечення медичних працівників та зриву вакцинації.

Не знайшло підтримки у депутатів рішення «Про нову редакцію статуту комунального некомерційного підприємства «Крижопільський медичний центр первинної медико - санітарної допомоги».

У «Різному» секретарем селищної ради Василишиним І.В. було поінформовано депутатів про необхідність проведення державного аудиту діяльності комунального некомерційного підприємства «Крижопільський медичний центр первинної медико-санітарної допомоги», колишнього територіального центру соціального обслуговування ( надання соціальних послуг) та КП «Крижопільблагоустрій».

Розглянуто колективні звернення працівників комунального некомерційного підприємства «Крижопільський медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» щодо оплати праці та діяльності керівника підприємства Килімник Л.А.

Було вирішено доручити постійної комісії селищної ради з питань освіти, сім’ї та молоді, охорони здоров’я, культури, фізкультури та спорту вивчити підняті в зверненнях питання та надати свої висновки та пропозиції.

У роботі сесії взяла участь і виступила начальник відділу стратегічного планування та інвестиційної діяльності виконавчого апарату обласної ради Марія Якименко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних