Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Крижопільська селищна територіальна громада ухвалила Стратегію-2030

Дата: 02.04.2021 12:53
Кількість переглядів: 836

May be an image of map та текст2 квітня відбулося засідання 6 сесії Крижопільської селищної ради. Участь у її роботі взяв депутат обласної Ради Юрій Василишен. Депутати розглянули одне з головних питань порядку денного – Стратегію розвитку громади до 2030 року «Наша громада – це економно, зручно, комфортно, якісно та по-сучасному». Основний документ громади на 10 років селищна рада ухвалила одноголосно.

– Сьогодні кожна громада вирішує не лише нагальні проблеми, а й підходить до ситуації стратегічно та з перспективою. Громада потребує Стратегії для розвитку, адже це дороговказ та інструкція, яким чином використовувати природні, людські та фінансові ресурси. Важливо усвідомити, як досягти бажаного результату та підвищити рівень життя всіх її мешканців. Вірю, що найближчі 10 років стануть роками розвитку та реалізації планів, проєктів і стратегії Крижопільської громади, – прокоментував депутат обласної Ради Юрій Василишен рішення сесії селищної ради.

Крижопільська громада має потужний сільськогосподарський комплекс та експортний потенціал аграрної продукції – там є розвинена інфраструктура для зберігання рослинницької продукції (елеваторне господарство, плодоовочеві сховища), потужний бурякоцукровий комплекс; високий потенціал імпортозаміщення, самозабезпечення регіонального ринку власним виробництвом. Окрім того, на території громади знаходиться ресурсна база для розвитку та використання відновлюваних джерел енергії (пелети, брикети, солома, вітрова, сонячна енергетика та енергоощадні технології). Громада має позитивний досвід залучення міжнародної технічної допомоги на соціально-економічний розвиток у рамках допомоги ЄС/ПРООН, DESPRО.

Основними «точками зростання» економіки на найближчі 10 років Крижопільська територіальна громада для себе визначила сільське господарство; розвиток соціальної, виробничої та транспортної інфраструктури; переробна промисловість; реалізація інноваційних проєктів у галузі енергозбереження, використання альтернативних та відновлювальних видів енергії; інформаційно-комунікаційні технології в галузях освіти, медицини, культурі, електронного документообігу та цифровізації; забезпечення безпеки життя та поліпшення стану навколишнього середовища; розвиток туризму та міжнародне співробітництво.

Джерело: https://vinrada.gov.ua/krizhopilska-selischna-teritorialna-gromada-uhvalila-strategiju2030.htm?fbclid=IwAR16UsiM-Rdk1EMABm0zAoTBzYs0eDmGi7bTT--5DzyWMcqXDpEqvlm-Gs4



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних