Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! Важлива інформація

Дата: 05.02.2021 16:52
Кількість переглядів: 444

Фото без описуКрижопільська селищна рада повідомляє, що громадяни, які за результатами 2020 року отримали доходи від продажу сільськогосподарської продукції, що підлягають декларуванню, в т.ч. громадяни-одноосібники, зобов'язані подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податки в повному обсязі.

Податок з доходів фізичних осіб, сплачений з орендованих у громадян паїв, надходить до місцевого бюджету. Перерахування нарахованих сум ПДФО проводять податкові агенти з якими укладені договори оренди земельних паїв. На даний час майже дві тисячі громадян — власників паїв, свої земельні ділянки з оренди вилучили для одноосібного обробітку. Але одноосібно обробляють одиниці, а переважна більшість надала свої землі у користування іншим громадянам, які здійснюють діяльність без державної реєстрації, нічого не сплачуючи до бюджету.

ГУ ДПС у Вінницькій області з метою забезпечення надходжень до місцевого бюджету, виконання норм Податкового кодексу України щодо забезпечення якісного проведення у 2021 році деклараційної кампанії, дотримання платниками податків вимог Кодексу, згідно з якими окремі категорії громадян зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, на виконання вимог наказу ГУ ДПС у Вінницькій області від 06.01.2021р. №100 «Про проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році», інформує про це для вжиття заходів.

Наголошується про оподаткування доходів фізичних осіб (одноосібників) від продажу сільськогосподарської продукції, які самостійно обробляють свої паї або розмір їх земельних ділянок перевищує 2 га.

Статтею 67 Конституції встановлено, що кожен громадянин зобов'язаний сплачувати податки та збори в порядку і розмірах, встановлених законом і щорічно подавати до податкових інспекцій за місцем проживання декларацію про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

До таких доходів відносяться: доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення; при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування.

За підсумками року такі особи мають подати декларацію про отримані протягом року доходи до податкового органу за місцем свого проживання.

Згідно з п. 179.1. статті 179 ПКУ фізичні особи зобов’язані подавати до органу, що контролює податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені цим Кодексом для річного звітного податкового періоду.

Відповідно п.п. 47.1.2. п. 47.1 статті 47 ПКУ відповідальність за складання податкової звітності несуть фізичні особи-платники податків та їх законні чи уповноваженні представники у випадках, передбачених законом.

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу, що для фізичних осіб встановлено граничні строки подання податкових декларацій про майновий стан і доходи, а саме відповідно п.п. 49.18.4. п. 49.18 статті 49 ПКУ для громадян які зобов’язані подати Декларації – до 1 травня року, що настає за звітним.

Порушення податкової дисципліни тягне за собою накладення штрафів. Платники податків несуть відповідальність, передбачену нормами Податкового Кодексу, зокрема, у разі подання податкової декларації з порушенням граничних термінів або неподання податкової декларації, застосовується штрафна санкція, передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПКУ (накладення штрафу в розмірі 340 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання) та адміністративна відповідальність штрафна санкція, передбачена ч. 1 ст. 164-1 КУпАП, в т.ч. за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання тягне за собою накладення штрафу від 1 тисячі до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини та грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Пропонуємо громадянам, які за результатами 2020 року отримали доходи, що підлягають декларуванню, в т.ч. громадянам-одноосібникам вчасно подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податки в повному обсязі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних