Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’ятаємо!

Дата: 07.08.2024 08:20
Кількість переглядів: 82

Кажуть, той, хто вмирає сміло за Батьківщину, Раю самого сягає - він захищав Україну!

Війна забирає найкращих – мужніх, сміливих, добрих, чесних, справедливих, справжніх патріотів землі своєї. І БОЙКО Сергій Олександрович, житель селища Крижопіль Крижопільської селищної територіальної громади,  був таким - справжнім Захисником і справжнім Героєм! Був!.. Але вже десять літ, як його немає поруч з нами – загинув у бою за Україну. Минає час, але не минає біль від втрати. Бо можна з усім змиритись за такий проміжок часу, але тільки не із загибеллю рідної кровинки. І можна якось навчитися жити заново, але хіба ж то життя?..

Сьогодні, 7 серпня, минає 10 років від загибелі відважного сина Крижопільщини, Героя України, курсанта 1-ї навчальної групи 3-го відділу підготовки молодших спеціалістів Навчального центру Державної прикордонної служби України Сергія БОЙКА. 10 років, повних гіркої розлуки, вічного жалю і світлої пам'яті. Отож сьогодні всі, хто любив, знав і пам’ятає Сергія, згадують його добрим словом і щирою молитвою.

Сергій народився у Крижополі. Закінчив 9 класів Крижопільської ЗОШ №1, а потім – Крижопільський професійний будівельний ліцей. Та займатись мирним ремеслом, яке здобув, не судилося - у квітні 2014-го став курсантом 1-ої навчальної групи 3-го відділу підготовки молодших спеціалістів Навчального центру Державної прикордонної служби України і вже у червні того ж року у боях захищав Україну на Сході.

Загинув  Сергій 7 серпня 2014-го під час обстрілу російськими загарбниками колони при виході з «Довжанського котла» (сектор Д) - прикордонники тоді здійснювали організований прорив з оточення на з'єднання із основними силами після 22-денної оборони державного кордону під постійними масованими обстрілами з боку терористів і з території Росії. Сергію було вісімнадцять.

Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Сергій БОЙКО нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

На честь Героя на фасаді будівлі загальноосвітньої школи № 1 селища Крижопіль, де навчався Сергій БОЙКО, відкрито меморіальну дошку та названо вулицю.

А всі ми, кого захищав Сергій, маємо берегти у своїх душах і світлий образ Героя, і його величний подвиг.

Спочивай з миром, Сергію! Герої не вмирають! Низький уклін матусі, близьким та рідним Захисника! Слава Україні! Героям слава!

Крижопільська селищна рада, виконавчий комітет, депутатський корпус та вся громада

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних