Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОФІЛАКТИЧНИЙ РЕЙД «ДІТИ ВУЛИЦІ»

Дата: 22.07.2024 14:45
Кількість переглядів: 61

Відповідно плану роботи Служби у справах дітей Крижопільської селищної ради, 19 липня 2024 року проведено профілактичний рейд «Діти вулиці» по закладах та місцях загального відпочинку Крижопільської селищної ради.

Мета рейду – проведення комплексних заходів щодо виявлення дітей, схильних до вчинення правопорушень; виявлення порушень правил торгівлі з незаконного продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів дітям у торгівельних закладах; профілактично-виховна робота серед неповнолітніх.

За результатами рейду проведено роз’яснювальну роботу із персоналом усіх відвіданих закладів, роз’яснено правові наслідки недотримання законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, в яких провадиться діяльність у вечірній час, а також про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

З неповнолітніми проведено попереджувальні профілактичні бесіди щодо наслідків вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління, правопорушень, дотримання порядку в громадських місцях, а також недопущення перебування на вулицях під час комендантської години.

Наголошуємо, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей – тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, – тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено Кодексом України про адміністративні правопорушення, крім порушень, передбачених частинами третьою або четвертою статті 173 – 4 цього Кодексу, – тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, – тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Служба у справах дітей Крижопільської селищної ради, звертається з проханням до жителів громади, а особливо до батьків неповнолітніх дітей, дотримуватися встановлених вимог та не піддавати своє життя та життя своїх дітей небезпеці.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних