Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Крижопільчани вшанували пам'ять героїв та жертв Чорнобильської трагедії і подякували героям живим

Дата: 26.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 35

 Сьогодні, 26 квітня, у Крижопільській громаді  відбулися пам’ятні заходи з нагоди 38 річниці Чорнобильської катастрофи. У їх рамках у лекційній залі КЗ «Центр культури і дозвілля Крижопільської селищної ради» відбулося зібрання, на якому згадали той страшний день, який поділив життя українців на «до» і «після», та - про нинішню небезпеку, яка загрожує не лише Україні, а й всьому світу через ядерний терор сусідньої держави, котра окупувала Запорізьку атомну електростанцію.

Зокрема, Крижопільський селищний голова Володимир ВАСИЛИШЕН, виступаючи на зібранні, зазначив з приводу: «Ми повинні пам’ятати і бути вдячними людям, які пожертвували собою, захищаючи від атомного лиха, від цієї страшної аварії не лише Україну, а й увесь світ. І вона, пам'ять  завжди повинна бути з нами. Пам'ять про тих, хто став на наш захист. Разом з тим маємо бути відповідальними  перед новою загрозою, яку несе росія, захоплюючи та атакуючи атомні об’єкти в Україні. Маємо об’єднатись усім світом,  аби не дати жодної найменшої можливості повторитися такій трагедії. Низький уклін усім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і щира вдячність кожному»… А також вручив  учасникам ліквідації Чорнобильської аварії  та потерпілим Грамоти і грошову допомогу.

На зібранні виступив і голова районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Петро Муха, який у свою чергу сказав, що ми усі маємо пам’ятати про Чорнобильську катастрофу і про її героїв, та подякував  усім, хто виявив жертовність та мужність, виконуючи свій професійний і громадянський обов’язок, взявши  участь у ліквідації наслідків цієї аварії. Побажав здоров’я та довгих, гарних і мирних років життя.

Учасники заходу подивились невеличкий тематичний концерт, а після нього поклали квіти до пам’ятного знаку землякам-ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання…

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних