Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 21 по 27 квітня 2024 року в Україні проводиться Всесвітній тиждень імунізації

Дата: 24.04.2024 10:20
Кількість переглядів: 38

Метою Всесвітнього тижня імунізації є підвищення серед громадськості розуміння важливості вакцинації для попередження небезпечних захворювань та збереження життя.

Як доводить практика, щороку щеплення рятують 2–3 мільйони дитячих життів у всьому світі. Ось чому так важливо дотримуватися національного календаря профілактичних щеплень.

Щодо українського  календаря профілактичних щеплень, то він  передбачає вакцинацію від 10 захворювань: туберкульозу, гепатиту B, правця, дифтерії, кору, епідемічного паротиту, краснухи, кашлюку, поліомієліту, гемофільної інфекції.

Усі щеплення за календарем можна зробити безоплатно у педіатра чи сімейного лікаря. Вакцинація дітей, старших п’яти років, і дорослих від COVID-19 поки не входить до календаря, але вона також безоплатна.

 Важливо дотримуватися календаря щеплень, щоб забезпечити найкращий імунний захист. Намагайтеся вакцинуватися вчасно, а пропущені щеплення надолужуйте якнайшвидше.

 Пам’ятайте ось про що!

✅ Робити кілька щеплень одночасно — нормальна практика, яка забезпечує захист від кількох інфекцій. Лікар порадить, які щеплення можна робити в один день.

✅ Щеплення можна робити навіть за наявності кашлю, нежитю і застуди, температури до 38,0 °C, під час прорізування зубів і сезонної алергії.

✅ Хронічні та супутні захворювання, як-от астма, діабет, муковісцидоз, онкологія, можуть бути прямим показанням до негайного щеплення, а також для додаткової вакцинації! Люди з такими захворюваннями можуть важче хворіти на інфекції, проти яких захищають вакцини.

 Крім вакцинації за календарем є рекомендовані щеплення. Деякі з них, як-от щеплення від грипу для літніх людей, вагітних, медпрацівників, можна зробити безоплатно. А втім, шановні крижопільчани, запитуйте у свого лікаря, які додаткові щеплення можна зробити безоплатно, а за можливості робіть й інші рекомендовані щеплення власним коштом.  Бо, як зазначають медики КНП «Крижопільський медичний центр медико-санітарної допомоги», коли вакциновані – то захищені!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних