Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати дали старт якісним змінам у громаді

Дата: 05.04.2024 15:30
Кількість переглядів: 63

З метою забезпечення якісних освітніх послуг для здобувачів освіти, виконання нормативних завдань освітнього процесу оптимізації мережі, ефективного використання матеріально-технічних, кадрових та  фінансових ресурсів, селищна рада  на нещодавній сесії затвердила План формування мережі закладів загальної середньої освіти Крижопільської територіальної громади на 2024-2027 роки.

Відповідно до нього, на базі ліцею №1 селища Крижопіль станом на перше вересня 2027 року буде створено гімназію із початковою школою, ліцей №2 селища Крижопіль стане профільним ліцеєм  із гімназією та початковою школою (правда, в процесі, так би мовити, регресу - починаючи з вересня 2026 року, тут  перестануть брати діток до першого класу - і за 5 років у них залишиться тільки старша школа, це і буде чистий профільний ліцей). Ліцей №3 с. Жабокрич  до 2027 року має стати  гімназією із  структурним підрозділом початкової школи. Соколівська філія ліцею №3 с. Жабокрич  набуде статусу гімназії  із початковою школою, на базі Заболотненської філії ліцею №2 селища Крижопіль  буде створено початкову школу  із структурним підрозділом дошкільної освіти, а  на базі Крикливецької філії ліцею №1 селища Крижопіль -  початкову школу  з дошкільним профілем.

 Цим рішенням, як пояснює очільниця галузі освіти громади, передбачено, що ті діти, які сьогодні навчаються у 8 і 9 класах всіх ліцеїв,  закінчать свої ліцей. А ті, які  навчаються  в 6-7-их,  уже у 10 клас мають піти у профільний ліцей. Ті, які зараз у 9 класі,  10-11  клас закінчуватимуть у своїй школі.

Також вона зазначає, що тільки ті діти, які закінчать профільну школу, можуть скласти ЗНО і поступити до вищого навчального закладу. Ті ж, які не планують навчання у вищому навчальному закладі, після 9 класу підуть у коледжі, училища, технікуми.

Ухвалений план мережі передано у  Департамент  освіти і науки  Вінницької ОДА. І тепер рішення – за губернатором області. У Крижопільській громаді сподіваються, що воно буде позитивним, відтак профільний ліцей стане для крижопільчан гарною  реальністю. Отже, наші діти у майбутньому матимуть змогу відвідувати свій профільний ліцей, а не найближчий у Тульчині. А діти сусідніх громад – Крижопільський.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних