Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання робочої групи

Дата: 26.12.2023 17:00
Кількість переглядів: 132

 26 грудня у  Крижопільській селищній раді   відбулося засідання робочої групи з питань мобілізації  надходжень та  залучення додаткових резервів наповнення дохідної частини бюджету Крижопільської   селищної територіальної громади, яке провели заступниця Крижопільського селищного голови з питань діяльності огранів виконавчої ради Людмила БАЧЕК та секретар селищної ради Ігор ВАСИЛИШИН.  Звісно,  що питання,  які виносилися на її порядок денний, мали стати майданчиком для  таких напрацювань. Відтак  йшлося про збільшення розміру нормативної грошової  оцінки земельних ділянок у межах населених пунктів громади, від якого, як інформував присутніх на засіданні  начальник відділу земельних відносин Володимир Балюк, вираховується відсоток для вартості оренди землі та сплати земельного податку для земельних ділянок в межах території громади,  і який напряму впливає на суму земельного податку чи орендної плати, що надходитимуть до бюджету громади.

Також  учасники зібрання  заслухали інформацію  заступниці начальника фінансового управління селищної ради Олени КАТАШИНСЬКОЇ   про виконання бюджету за 2023 рік ( станом на 25 грудня виконання становило 103 відсотки і це при тому, що   з жовтня  відбулося вилучення військового ПДФО) та при цьому обговорили причини низьких надходжень податку на майно від юридичних осіб (його недоотримали до бюджету у сумі 705 тис. грн у порівнянні з минулим роком) та єдиного податку із сільськогосподарських товаровиробників, недовиконання якого становить  515 тис. грн.

А ще  -  створили та затвердили комісію  з обстеження суб’єктів господарювання щодо правомірності здійснення підприємницької діяльності, повноти сплати податків і зборів до місцевого бюджету, моніторингу легалізації найманої праці на території громади (інформацію з цього питання представила  начальниця відділу економічного, регіонального та агропромислового розвитку виконавчого комітету селищної ради  Ганна МОСТОВИК).   Визначено її склад. Зокрема,  до комісії    увійшли представники, надані контролюючими органами та селищною радою. Обрано і  перший суб’єкт для обстеження. Тепер залишається лише сподіватись, що усе це  сприятиме збільшенню кількості зареєстрованих суб’єктів господарювання та надходжень до місцевого бюджету.

А от питання заборгованості юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців із сплати єдиного соціального внеску, який винесла на розгляд  засідання робочої групи представниця Крижопільського сервісного центру ГУ ПФУ у Вінницькій області, вирішили урегулювати  на  комісії за участю конкретних осіб-боржників вже у наступному році.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних