Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про Порядок організації та проведення масових заходів в умовах правового режиму воєнного стану на території Крижопільської селищної територіальної громади

Дата: 14.12.2023 13:55
Кількість переглядів: 108

ПОРЯДОК

організації та проведення масових заходів в умовах правового режиму воєнного стану на території

Крижопільської селищної територіальної громади

 

  1. Загальні положення

 

    1. Порядок організації та проведення масових заходів (мирні збори, мітинги, походи і демонстрації, спортивні, освітні, культурно – просвітницькі, релігійні, розважальні, гастрольні, видовищні та інші) (далі – захід) в умовах правового режиму воєнного стану на території Крижопільської селищної територіальної громади (далі – Порядок) розроблено відповідно до статті 39 Конституції України, статей 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року №2102-ІХ (зі змінами), з метою забезпечення публічної безпеки та громадського порядку на території Крижопільської селищної територіальної громади.

 

  1. Вимоги до організації та проведення заходу

 

    1. Проведення заходу в умовах правового режиму воєнного стану на території Крижопільської селищної територіальної громади можливе лише за виключних обставин і тільки за умови його письмового погодження з виконавчим комітетом селищної ради.
    2. Організатор заходу повинен не пізніше ніж за 5 робочих днів до дня проведення заходу подати письмове повідомлення про намір проведення заходу.  Повідомлення про проведення заходу подається до:
      1. виконавчого комітету селищної ради, якщо захід заплановано провести на території селищної територіальної громади;
      2. у разі якщо захід планується провести за маршрутом, що пролягає по території кількох територіальних громад в межах одного або кількох районів, організатор заходу подає письмове повідомлення про його проведення відповідно до кожної районної військової адміністрації.
    3. У повідомленні про проведення заходу зазначаються:
  1. дата проведення, час початку, тривалість та програма заходу;
  2. мета проведення заходу;
  3. місце або маршрут проведення заходу;
  4. очікувана кількість учасників заходу;
  5. прізвище, ім’я та по батькові особи, яка є організатором заходу та відповідальної особи за його проведення або представника юридичної особи, громадського об’єднання  тощо, що є організатором заходу, їхні адреси, номери телефонів та адреси електронної пошти за наявності;
  6. якщо організатором заходу є юридична особа, громадське об’єднання тощо – їхнє найменування, місцезнаходження, ідентифікаційний код Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, номер телефону та адреса електронної пошти за наявності, а також прізвище, ім’я та по батькові уповноваженої особи, відповідальної особи за його проведення, її адреса, номер телефону та адреса електронної пошти за наявності;
  7. інформація про намір організатора щодо встановлення на місці проведення заходу тимчасових споруд, використання звукопідсилювальної техніки та дотримання заходів світломаскування.
    1. Неподання вказаної інформації, зазначеної у пункті 2.3 цього Порядку,  може бути підставою для відмови у погодженні проведення заходу.
    2. Виконавчий комітет селищної ради невідкладно здійснює реєстрацію повідомлення про проведення заходу із зазначенням дати і часу його надходження та виносить відповідне рішення.
    3. Кількість осіб, які беруть участь у заході, не повинна перевищувати розрахункової місткості найближчої захисної споруди (найпростішого укриття), розташованої у прямій доступності від місця проведення заходу.
    4. Забороняється проведення заходів в оточенні тимчасових, постійних місць розташування військових частин та їх підрозділів, блокпостів, органів військового управління (командування), об’єктів критичної інфраструктури та інших місць, визначених військовим командуванням.
    5. Орган місцевого самоврядування при розгляді повідомлень про проведення заходу повинен враховувати наявність найближчої захисної споруди, встановити можливу місткість людей у таку споруду. Відсутність захисної споруди у безпосередній доступності учасників заходу є підставою відмови у проведенні заходу.

 

  1. Права та обов’язки організатора (організаторів) заходу

 

    1. Організатор (організатори) мають право:

проводити заходи в місцях і в час, зазначені у повідомленні або змінені відповідно до пропозиції виконавчого комітету органу місцевого самоврядування, а також збори – у спеціально відведених або пристосованих місцях, де можна забезпечити під час їх проведення безпеку громадян;

уповноважувати окремих учасників заходу виконувати розпорядчі функції з його організації і проведення.

    1. Організатори заходу зобов’язані:

3.2.1. подати до органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування повідомлення про проведення заходу;

3.2.2. негайно інформувати у письмовій формі орган виконавчої влади чи орган місцевого самоврядування про прийняття (неприйняття) пропозиції цього органу щодо зміни місця або часу проведення заходу, зазначених у повідомленні;

3.2.3. забезпечувати додержання умов проведення заходу, зазначених у повідомленні про його проведення або змінених відповідно до пропозиції органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування;

3.2.4. вимагати від учасників заходу додержання громадського порядку, оголошених умов його проведення та недопущення перевищення встановленого санітарними нормами рівня шуму у разі використання звуковідтворювальної, аудіо-, відеоапаратури тощо;

3.2.5. зупиняти або припиняти проведення заходу у разі вчинення його учасниками протиправних дій чи порушення умов проведення заходу;

3.2.6. забезпечувати збереження зелених насаджень, приміщень, споруд, обладнання, меблів, інвентарю та іншого майна в місці проведення заходу, додержуватись вимог державних санітарних норм та правил тощо.

 

  1. Відповідальність організатора (організаторів) заходу

 

    1. Організатори заходів несуть відповідальність за безпеку учасників заходу та інших осіб, присутніх на заході та повинні забезпечити:
      1. негайне припинення проведення заходу під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» або іншого встановленого сигналу оповіщення про небезпеку. Сповістити про це його учасників та організувати їхню евакуацію згідно з заздалегідь розробленою та наочно розміщеною схемою і покажчиками, повідомивши їм місцезнаходження найближчої захисної споруди цивільного захисту (найпростішого укриття);
      2. дотримання публічної безпеки і громадського порядку учасниками  заходу;
      3. наявність засобів першої медичної допомоги;
      4. обов’язкове дотримання Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 № 1417, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05.03.2015 за № 252/26697.

Цей порядок не поширюється на заходи, котрі організовуються та проводяться відповідно до плану роботи Крижопільської селищної ради.

_____________________________

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних