Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вічна пам’ять загиблим Героям, вічна слава – живим!

Дата: 06.12.2023 15:30
Кількість переглядів: 379

Сьогодні, 6 грудня, у День Збройних сил України, у  Крижопільській селищній територіальній громаді  провели мітинг, приурочений  цій даті,  та відкрили Алею пам’яті загиблих Героїв-земляків. І це, як зазначив секретар  селищної ради Ігор ВАСИЛИШИН, виступаючи на зібранні  перед військовими,  батьками, родинами полеглих Захисників, усіма, хто прийшов вшанувати  мужність і відвагу живих та  світлу  пам’ять полеглих Героїв, є  знаковим. Знаковим,   бо йдеться про одне і те ж: нашу Незалежність, Свободу та Соборність України, за які поклали своє життя наші земляки і яким ризикують щодня у запеклих боях, мужньо  виборюючи  ці цінності, відважно захищаючи  рідну землю від  російської навали.   А поряд із знаковими подіями,  сказав далі,  знаковим є і місце, де облаштовано Алею пам’яті. Бо кожен, хто проходитиме центром нашого містечка,  дивитиметься в очі загиблим Героям  і з вдячністю згадуватиме усіх тих, хто захищав і захищає нашу Україну та обов’язково пам’ятатиме і цінуватиме  подвиг нашого Небесного Воїнства.

Подякувавши батькам  полеглих у боях за Україну за  виховання справжніх патріотів, Ігор Валерійович висловив їм  і всім родинам Героїв щирі співчуття. І наголосив на тому, що пам’ять про них житиме вічно.

А кожному, хто  нині захищає Україну, подякував за сміливість та побажав сил, мужності, витримки, військової кмітливості у протистоянні з ворогом. Усім жителям громади, усім українцям  - жаданої Перемоги!

У тон виступу Ігоря Валерійовича була і промова  голови Тульчинської районної військової адміністрації Олександра ГАВРИЛЮКА, який, вшановуючи пам’ять полеглих Героїв-земляків, подякував їм за їх подвиг, за надану нам усім  можливість жити під мирним небом на мирній території. Батьків та родини загиблих запевнив: громадськість ніколи не забуде своїх Героїв.  А  їм, сьогоднішнім Героям-захисникам,  побажав міцного здоров’я та успіхів у справі захисту України і нашого майбутнього.

Начальник другого відділу Тульчинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  Володимир МОРОЗ також склав шану військовослужбовцям, які віддали своє життя за Україну, подякував батькам за виховання справжніх захисників  та зачитав наказ Президента України про  нагородження посмертно Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня  капітана заступника командира механізованого батальйону з артилерії Тимченка Олександра Анатолійовича, жителя смт Крижопіль,  і вручив саму нагороду батькам та квіти. Квіти, низький уклін та щирі слова співчуття  батьки отримали також від секретаря селищної ради Ігоря ВАСИЛИШИНОГО, від голови Тульчинської районної військової адміністрації Олександра ГАВРИЛЮКА…

А, власне, на заході  було багато квітів, якими вшанували кожного Героя на Алеї пам’яті, які поклали до  пам’ятних знаків  учасникам АТО/ООС, «Борцям за волю України». Було багато болю і сліз у серці та на очах тих,  хто на війні втратив свого Захисника. Було багато суму і гіркоти у душі кожного, хто прийшов на захід, від хвилини мовчання, від барабанного дробу  на честь  кожного полеглого,  від усвідомлення того, що війна не закінчується,  і що вона забирає   кращих із кращих синів України.

Але й була надія, що ми таки Переможемо. Адже недаремно віддають своє життя за Перемогу і Україну  ось такі гарні воїни, справжні лицарі, недаремно мужні Захисники і Захисниці щодня  закривають  собою її територію від  знавіснілого ворога… Та й, зрештою, недаремно захід відбувся ще й у День Святого Миколая, який виконує бажання дорослих і дітей. Оскільки воно  у всіх  єдине: здобути Мир і Перемогу, то має збутись -  це також - знаково!

Слава Героям!  Слава Україні!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних