Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Польська полиця у нашій громаді

Дата: 24.10.2023 09:27
Кількість переглядів: 261

Крижопільська  громада доєдналася до  проєкту “Польська полиця в Україні”  через участь у ньому КЗ «Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради», яка подала відповідну заявку, заповнила  анкету,  виконала усі умови участі  І тепер очікує  на надходження самих книг. Орієнтовно ті поповнять  бібліотечні фонди у жовтні-листопаді  поточного року. Для формування  своєї першої польської полиці  у нашій бібліотеці мають отримати комплект із   20 видань нових книжок. 

Даний проєкт  реалізується   державною установою -   Українським інститутом книги  спільно з інститутом книги у Польщі  за підтримки Міністерства культури, національної спадщини та спорту  Польші.  «Проєкт “Польська полиця” має особливе значення, оскільки польська книга у такий спосіб має можливість успішно потрапити до іноземних читачів за допомогою мережі бібліотек у місцевих громадах. Крім того, у випадку з Україною, важливо, щоб рідна література також потрапила до польської меншини та людей з польським корінням, а також до тих, хто вивчає нашу мову або іншим чином шукає контакту з польською культурою”, – підкреслює директор Інституту Книги Даріуш Яворський.  Організатори запросили до участі у ньому 26 бібліотек з різних регіонів України, переважно зі сходу та центру країни. У кожній з цих бібліотек буде створена окрема, позначена полиця з книгами польських авторів, а там, де це не можливо зробити з організаційних причин, буде створений спеціальний розділ в електронному каталозі.

Книги, які відібрані для презентації та будуть  безкоштовно передані установам, – це добірка перекладів українською мовою польської класичної та сучасної літератури для дорослих та молодших читачів. Мета такого проєкту - пропагувати знання про Польщу, польську культуру та історію, а також формувати позитивний  образ Польщі.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних