Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реєстр територіальної громади та Погосподарський облік

Дата: 10.10.2023 10:26
Кількість переглядів: 207

Реєстр  територіальної громади

та Погосподарський облік —

це сучасна база даних, яка створена з метою спрощення процедури обміну інформацією для забезпечення потреб громади в автоматизації процесів 

Реєстр територіальної громади (далі РТГ) — це база даних, призначена для зберігання, обробки та використання інформації відповідно до вимог законодавства України для   обліку населення, яке проживає на даній території. 

З  1 квітня 2021 року відбувся  перехід  на електронну реєстрацію місця проживання громадян і розпочато ведення реєстру Крижопільської територіальної громади на базі відомостей Державного реєстру виборців, де не внесені дані про дітей віком від 0 до 18 років. Щоб наповнити РТГ ними,  здійснюється уточнення та актуалізація даних про зареєстрованих осіб. 

Основним завданням сьогодні є наповнення РТГ актуальною інформацією. Це надасть можливість перевірити факт реєстрації чи зняття з реєстрації місця проживання особи за адресою в межах обслуговування Реєстру, адже часто для отримання тієї чи іншої послуги потрібно отримати паперовий документ про підтвердження місця реєстрації. Наприклад, для таких послуг як:

  • видача паспорта громадянина України у формі ID-картки вперше та у зв’язку з втратою;

  • отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП) (раніше індивідуальний податковий номер (ІПН);

  • виплата пенсій, соціальних допомог, голосування на виборах;

  • реєстрація в якості фізичної особи підприємця;

  • здійснення ряду правочинів з нерухомим майном, тощо.

Кожна особа має право на доступ до своїх персональних даних, внесених до РТГ. Інформація надається безоплатно у паперовій формі на підставі особистого запиту заявника. 

Витяг з РТГ - документ у паперовій або електронній формі, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час формування витягу можна отримати через  портал Дія, але лише при умові внесення персональних даних  в РТГ. 

Реєстри територіальних громад — це бази даних, які оновлюються і наповнюються щоденно та безперервно. Змінюючи реєстрацію місця проживання, реєструючи місце проживання новонароджених дітей, реєструючи місце проживання особи, орган реєстрації вносить відповідні зміни та оновлює дані в РТГ. Проте залишається відсоток мешканців громади, дані яких змінились: наприклад, змінилось прізвище у зв'язку з одруженням, отриманням нового паспорта, але інформація в реєстрі залишилась попередньою.

Для перевірки даних по вашому адресному господарстві: чи всі зареєстровані у ньому мешканці внесені у Реєстр, чи правильно записані персональні дані, чи при потребі  внести у реєстр неповнолітніх (а при проживанні без реєстрації – зареєструвати місце проживання дитини) – ПРОСИМО ВАС знайти час для того, щоб відвідати ЦНАП (смт Крижопіль, вул. Героїв України, 61), а жителям старостинських округів - звернутися  у старостат з наступними документами: 

  • паспорт громадянина України;

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

  • свідоцтво про народження (дітям до 14-ти років);

  • документ, що посвідчує право власності на житло (свідоцтво про право власності, договір купівлі-продажу, свідоцтво на спадщину, витяг з реєстру речових прав, технічний паспорт);

  • будинкова книга (за наявності) .

Просимо Вас долучитися до формування Реєстру територіальної громади. Лише завдяки  спільним діям мешканців громади та місцевої влади вдасться повністю наповнити Реєстр.  

 

НАГАДУЄМО, що батьки або інші законні представники зобов’язані задекларувати або зареєструвати місце проживання (перебування) новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження (п.2 ст. 5 Закону України  «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні»). 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних