Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся семінар-практикум з фольклорного жанру «Презентація фольклору в умовах сьогодення»

Дата: 13.06.2023 17:14
Кількість переглядів: 125

Сьогодні, 13 червня, у Крижопільському Центрі культури і дозвілля відбувся семінар-практикум з фольклорного жанру «Презентація фольклору в умовах сьогодення», для працівників культури нашої громади, на базі народного аматорського фольклорного ансамблю "Любисток" с. Жабокрич, керівник Т. Марцилевич та учасників народного аматорського фольклорно-етнографічного ансамблю "Лада" КЗ "ЦКД" керівник О.Вовк.

І саме сьогодні, як ніколи це дуже актуально, саме зараз популяризація українських традицій та звичаїв на часі, адже в нашій державі йде війна.

Війна на знищення нації. Ворог усіма своїми діями перекроює історію на свій лад, демонструє підле бажання знищити нашу культуру. Тому дуже важливо популяризувати українську народну творчість, зберегти те, що нам передали наші предки, і примножити, аби залишити у спадок наступним поколінням.

Про народний фольклор можна говорити багато. Та набагато краще слухати, як звучить народна пісня, яка прийшла до нас із глибокої сивої давнини.

Відкрила семінар-практикум начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Крижопільської селищної ради -Леся Василівна Ошовська, яка розповіла про розвиток фольклорного жанру у нашій громаді, збереження і популяризація традиційного народного пісенного фольклору. Висловила щиру вдячність керівникам фольклорних колективів нашого краю за значний внесок у розвиток народної творчості, відродження народних звичаїв, традицій та обрядів.

На семінар завітала провідний спеціаліст з фольклорного жанру Вінницького обласного центру народної творчості Тетяна Гарбулінська, яка презентувала обряди осінньо-зимового та весняно-літнього циклів.

Навесні ми співаємо веснянки, взимку – колядки та щедрівки, ближче до осені – жниварські. Розповідаючи про літні народні обряди, варто приділити увагу такому цікавому й таємничому дню, як свято Івана Купала, тому на семінарі розучили дві купальські пісні.

Семінар - практикум з фольклорного жанру підготувала та організувала методист з народної творчості та виставкової діяльності Ганна Лагуна.

По закінченню семінару учасники відвідали виставку автентичних старовинних костюмів сіл громади "Всевічний скарб".

Усі присутні отримали масу задоволення та гарні емоції.

Возможно, это изображение 10 человекФото без описуВозможно, это изображение 3 человека


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних