Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 квітня діятиме весняно-літня заборона на вилов риби у Вінницькій області

Дата: 30.03.2023 17:05
Кількість переглядів: 131

З 1 квітня на Вінниччині розпочинається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. Обмеження запроваджуються через сезонний нерест.

Про це повідомляють у Вінницькому рибоохоронні патрулі.

“Нерест риби - це особливий та вкрай важливий період в житті водних мешканців для розмноження риби. Вінницьким рибоохоронним патрулем видано наказ “Про встановлення весняно-літньої нерестової заборони на лов риби, інших водних біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області у 2023 році”, - йдеться у повідомленні.

 Встановлені наступні терміни заборони:

  • у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами) з 1 квітня по 20 травня (включно);
  •  у  водосховищах з 1 квітня по 9 червня (включно);
  • у річці Дністер з усіма притоками з 1 квітня по 10 червня (включно);
  • у придаткових водах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми) з 1 квітня по 30 червня (включно).

Також під час нересту заборонена любительська та спортивна риболовля. До 30 червня триватиме також заборона на вилов раків. Нагадаємо, до 31 березня діятиме заборона на вилов щуки.

         Оголосити нерестовищами всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти Вінницької області, які знаходяться у зоні контролю Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області, за виключенням ділянок, спеціально визначених у додатку, де дозволяється любительський і спортивний вилов риби гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега, з яким можна ознайомитися за         посиланням: https://vn.darg.gov.ua/_dozvoleni_miscja_dlja_lovu_v_0_0_0_408_1.html

          Під час нересту риби заборонити пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях, у період нересту, на нерестовищах (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

         Суб’єктам господарювання всіх форм власності, в тому числі, суб’єктам малої енергетики, заборонити різкі коливання рівня води в рибогосподарських водних об’єктах.

          Усіх, хто став свідком незаконного вилову риби, просять звернутися “гарячу лінію” рибоохоронного патруля за номером 068-018-37-52.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.