Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

​​​​​​​Компенсація витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням внутрішньо переміщених осіб (1-5 лютого)

Дата: 01.02.2023 16:45
Кількість переглядів: 225

Фото без опису

Шановні жителі громади! Оскільки дію Урядової соціальної програми «Прихисток», спрямованої на підтримку тих, хто відкрив двері свого житла для внутрішньо переміщених осіб, продовжено і в 2023 році, з 1 по 5 лютого в управлінні соціального захисту населення та охорони здоров’я Крижопільської селищної ради прийматимуть заяви від власників житла на компенсацію. Компенсація витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням внутрішньо переміщених осіб, надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла, або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях  осіб:

  • які перемістилися з територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, інформація про які є складовою частиною переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією;
  • житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження, інформація про яке внесена до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації, або щодо якого подано документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Варто звернути увагу, що у грудні минулого року Уряд прийняв постанову № 1364, якою визначено механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Відповідний перелік затверджується наказом Мінреінтеграції за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Наказом Мінреінтеграції  від 22 грудня 2022 року № 309 затверджено перелік, на основі якого, власникам житла, які безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб, буде нараховуватися компенсація. Перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Цього разу до переліку увійшли місто Київ та деякі громади 4 районів Київської області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних