Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профорієнтаційний урок, на який прийшли незвичні вчителі - люди у формі.

Дата: 02.12.2022 15:29
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Фото без опису

До закладу загальної середньої освіти с. Жабокрич Крижопільської селищної ради  завітали представники відділення поліції № 1 Тульчинського районного відділу поліції, які провели профорієнтаційні заходи для учнів 10-ого та 11-ого класів.

Під час заходу старший інспектор сектору кадрового забезпечення Тульчинського районного відділу поліції капітан поліції Олена Мевша спільно з дільничним офіцером сектору превенції відділення поліції № 1 лейтенантом поліції Юлією Гасіцею.

Олена Мевша розповіла про особливості вступу до вузів, які спрямовані на підготовку майбутніх поліцейських, ознайомила школярів з діяльністю Національної поліції, з вимогами до кандидатів, які мають бажання вступити до спеціалізованих навчальних закладів.

У ході заходу до одинадцятикласників доведено перспективи роботи поліцейських, розповіла про посади та актуальні вакансії на сьогоднішній день.

Поліцейська розповіла про розпорядок дня, про матеріальне забезпечення та про звичайні будні курсантського життя. Олена зауважила, що сучасний поліцейський - це всебічно розвинена людина, яка має таланти та особливості.

Надана учням інформація викликала інтерес, старшокласники задавали питання, зацікавились перспективами роботи в Національній поліції, адже правильна мотивація – це вже половина успіху діяльності.

 

В свою чергу Юлія Гасіца довела до учнів інформацію, щодо Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Та наголосила, що домашнє насильство буває не лише фізичне:

- психологічне (наприклад приниження, залякування, навіювання почуття провини, заборона бачитися/спілкуватись з рідними чи близькими людьми);

- економічне (наприклад заборона навчатися або працювати, обмеження у доступі до власних коштів)

- сексуальне (наприклад примус до статевих контактів, у тому числі у шлюбі).

Постраждалі від насильства не мають залишатися наодинці зі своєю проблемою. Вони повинні знати, що завжди можуть звернутись до поліції по допомогу». Пам’ятай - кожна  людина народжується вільною та рівною у своїх правах. Ніхто не повинен зазнавати жорстокого поводження - зазначила  лейтенант поліції Юлія Гасіца.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних