Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Куріння шкодить здоров'ю

Дата: 29.11.2022 10:29
Кількість переглядів: 111

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Усім відомо, що куріння шкодить здоров'ю та викликає звикання.

На жаль, у нашому сучасному світі з’явилося багато різновидів паління сигарет: чи то електронна, чи звичайна немає різниці, адже усі вони приносять велику шкоду людському організму, а особливо організму дітей.

Почастішали захворювання дихальних шляхів, які навіть у нашому сучасному світі є невиліковними.

Можливо, потрібно задуматись, чи варто?! Перед тим, як брати до рук оту зловісну цигарку, яка призводить до фатальних наслідків. Так, звісно, дітям здається, що вони «круті», бо у них є айкос чи якась інша модна «штучка», яку палять дорослі. Але ніхто з них не задумується про наслідки вживання таких виробів. Особливо дівчатка, які за статистикою палять більше, ніж хлопці.

З нашою екологією ти «крутий», коли здоровий. Ось, що на сьогоднішній день модно бути здоровим!

 

В Україні діє Закон "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення", який визначає основні принципи та напрями державної політики щодо попередження куріння тютюнових виробів, зниження рівня їх вживання серед населення, обмеження доступу до них дітей, охорони здоров'я населення від шкоди, що завдається їхньому здоров'ю внаслідок розвитку захворювань, інвалідності, а також смертності, спричинених курінням тютюнових виробів чи іншим способом їх вживання.

 

Так, 29.11.2022 року працівниками служби у справах дітей спільно з поліцейським громади Онищуком М.І. здійснено візит до ЗЗСО с. Жабокрич, де, на жаль, були виявлені факти паління тютюнових виробів неповнолітніми.

Під час візиту проведено профілактичну та роз’яснювальну роботу з учнями школи та їхніми батьками щодо недопущення паління тютюнових виробів неповнолітніми. У результаті складено відповідні акти.

Начальник служби Коваль В.В. попередила батьків про особисту відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно дітей або ухилення від їх виконання. Онищук М.І. зазначив, що у разі невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП) уперше до батьків може застосовуватись попередження або накладення штрафу. За вчинення такого правопорушення повторно протягом року передбачено штраф.

 

Отже, шановні батьки або особи, які їх замінюють, просимо Вас відповідально ставитись до належного виконання своїх обов’язків, контролювати дії та вчинки своїх дітей, аби у майбутньому у нас було здорове покоління, без шкідливих звичок.

Не забувайте, що виховання дітей це ваш обов’язок!

 

 Служба у справах дітей Крижопільської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних