Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ - ОБОВ'ЯЗОК БАТЬКІВ

Дата: 14.11.2022 08:28
Кількість переглядів: 179

Питання виконання батьками обов’язків щодо належного виховання, навчання і розвитку своїх дітей завжди були актуальними й важливими. З початком війни в Україні почастішали випадки пропусків занять без поважних причин. У разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях впродовж 10 робочих днів(підряд) з невідомих або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їхніх прав на здобуття загальної середньої освіти. 
 

Спеціалістами служби у справах дітей проводяться профілактичні рейди в навчальних закладах громади,  а саме перевіряється присутність учнів на уроках. На жаль, останнім часом почастішали випадки пропусків учнями занять без поважних причин. Якщо попередні роки батьки змушені були силоміць відривати власних дітей від гаджетів, то тепер вони зобов’язані спостерігати та контролювати, щоб їхні діти регулярно були присутні на онлайн-уроках. Батьки, які свідомо ухилялися від виконання своїх батьківських обов’язків, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за ст.184 КпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей». У зв’язку з невтішною статистикою в кодексі України про адміністративні правопорушення, відбулися зміни, які істотно посилюють відповідальність батьків шляхом збільшення штрафних санкцій.
 

Стаття 184 КУпАП передбачає, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання малолітніх та неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 грн.
Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 5100 грн

 

Служба у справах дітей Крижопільської селищної ради  вкотре  нагадує, що присутність дитини на уроках – як онлайн, так і офлайн – є обов’язковою. Контроль за цим покладається на батьків, адже, відповідно до статті 55 Закону України «Про освіту», батьки зобов’язані сприяти виконанню дитиною освітньої програми.
 

Отже, шановні батьки або особи, які їх замінюють, просимо Вас відповідально ставитися до належного виконання своїх обов’язків та контролювати присутність дітей на шкільних зайняттях, аби в подальшому уникнути будь-яких непорозумінь. 

БУДЬТЕ ВІДПОВІДАЛЬНИМИ! ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ – ВАШ ОБОВ’ЯЗОК!

Інформує: Служба у справах дітей 
Крижопільської селищної  ради

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних