Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мінсоцполітики втретє передало до Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) список заяв на виплату грошової допомоги

Дата: 26.09.2022 15:11
Кількість переглядів: 265

Мінсоцполітики втретє передало до Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) список заяв на виплату грошової допомоги

Мінсоцполітики в рамках укладеного меморандуму з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців передано список заяв для виплати грошової допомоги 130 000 особам. Серед них люди уразливих категорій – пенсіонери, які не є переселенцями, але потребують підтримки, які зареєстрували заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій на платформі єДопомога (https://edopomoga.gov.ua/). 

Це вже третій список, наданий Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців. По списку переданих заяв 12.05.2022 та 26.06.2022 вже було виплачено грошову допомогу 143 338 особам. 
На сьогодні 2 545 645 осіб включено до списків, переданих Мінсоцполітики до різних міжнародних організацій, в тому числі УВКБ ООН, задля виплати грошової допомоги, з яких 901 052 особи вже отримали грошову допомогу.

Серед людей, які отримують допомогу, пріоритетними є вразливі групи людей, зокрема, люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Звертаємо увагу, що після передачі списків на виплату міжнародні організації проводять додаткову перевірку щодо дедублікації виплат.

Нагадуємо, що для отримання грошової допомоги особам, які відповідають критеріям, необхідно зареєструватися на платформі єДопомога. Ця гуманітарна платформа має три напрями підтримки українців: державна, волонтерська та міжнародна. єДопомога міжнародна надає можливість залишити заявку на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Зі свого боку, Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу.

Довідково: 

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців), – це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність порятунку життів, захисту прав та побудові кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства. Починаючи з 1950 року, УВКБ ООН координує міжнародні зусилля, спрямовані на захист людей, змушених полишати свої оселі через конфлікт або переслідування. Організація надає таким особам  життєво необхідну допомогу: житло, продукти харчування, воду, а також захищає їхні фундаментальні права.

УВКБ ООН працює в Україні з 1994 року разом з місцевою владою, партнерами та громадськими організаціями. УВКБ ООН присутнє в Україні та надає гуманітарну допомогу там, де це необхідно та можливо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.