Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівниками Служби у справах дітей Крижопільської селищної ради проведено вечірній профілактичний рейд «Нічне місто»

Дата: 15.08.2022 13:19
Кількість переглядів: 272

12 серпня 2022 року спеціалістами служби у справах дітей Крижопільської селищної ради за участі поліцейських офіцерів громади Миколи Онищука та Олега Томашенка проведено вечірній профілактичний рейд «Нічне місто» по місцях загального відпочинку Крижопільської територіальної громади.

Метою рейду було:

- проведення комплексних заходів щодо виявлення дітей, схильних до вчинення правопорушень;

- виявлення порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами дітям у розважальних та торгівельних закладах;

- виявлення неповнолітніх дітей, які перебували після 22:00 без нагляду дорослих та під час комендантської години;

- профілактично-виховна робота серед неповнолітніх.

За результатами рейду слід відзначити прикрий факт того, що були виявлені неповнолітні, які проводили своє дозвілля на вулицях громади у вечірній час. З неповнолітніми проведено попереджувальні профілактичні бесіди щодо наслідків вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління та правопорушень, а також недопущення перебування на вулицях в комендантську годину, про що складено відповідні акти.

Хочемо зауважити що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено Кодексом України про адміністративні правопорущення, крім порушень, передбачених частинами третьою або четвертою статті 173 - 4 цього Кодексу, - тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, - тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наголошуємо що на території Крижопільської територіальної громади комендантська година розпочинається о 23 годині та триває до 5 години ранку. Вона, спрямована перш за все на те, щоб підвищити рівень батьківської відповідальності. Адже саме батьки несуть відповідальність за те, що діти у вечірній час знаходяться бездоглядні. Тому що у вечірній час вони стають особливо незахищеними.

Служба у справах дітей звертається з проханням до жителів та гостей нашої громади, а особливо до батьків неповнолітніх дітей, дотримуватися встановлених вимог та не піддавати своє життя та життя своїх дітей небезпеці.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних