Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Конкурс на підтримку старту мікробізнесу для ВПО та постраждалих від війни

Дата: 24.07.2022 12:59
Кількість переглядів: 213

Фото без описуГО «Громада. Лабораторія Соціальних Проєктів» оголошує конкурс заявок на підтримку старту власної справи серед внутрішньо переміщених осіб та інших постраждалих від війни громадян України. 

Підтримка надається у межах проєкту BackHomeUA, який фінансується ЄС, і мета якого – сприяти поверненню та адаптації українців у нових приймаючих громадах, а також громадах, що перебували в окупації чи в зоні бойових дій. Організація допомагає створювати нові робочі місця через розвиток підприємництва, надаючи міні-гранти, юридичну та маркетингову підтримку, сприяючи з переговорами з  місцевою владою та пошуком тимчасового житла.

Проєкт фокусується на двох групах бенефіціарів:

-          ВПО або громадяни, які повертаються з-за кордону та стають ВПО, оскільки не можуть проживати вдома через бойові дії, окупацію чи руйнування;

-          мешканці деокупованих або постраждалих від бойових дій громад, які зазнали людських або матеріальних втрат.

Для першої групи осіб пріоритет – адаптуватися на новому місці: знайти роботу, житло та соціально інтегруватися у нову громаду. Виклик, що стоїть перед другою групою – адаптуватись до нових обставин, коли втрачено джерела доходів, пошкоджено житло, тощо.

В обох групах бенефіціарів проєкт BackHomeUA допомагатиме тим, хто готовий стати мікро-підприємцем, наприклад, відкрити ательє, міні-пекарню чи дитячий клуб. Серед ВПО підтримка надаватиметься за умов готовності вести підприємницьку діяльність у новому місці не менше року. Обов’язковою умовою надання підтримки є реєстрація бенефіціара фізичною особою-підприємцем. Розмір міні-гранту, який можуть отримати заявники, становить від 500 до 2000 євро. Також бенефіціари отримають консультації з розробки бізнес-плану, організаційну, юридичну та маркетингову підтримку.

Основними критеріями відбору заявок є мотивація до підприємницької діяльності, готовність навчатися та опановувати нові навички, розуміння інвестиційних потреб бізнесу та наявність запиту в громадах на запропонований тип мікробізнесу. 

Для того щоб подати заявку на участь у проєкті, учасники мають заповнити форму. Заявки розглядаються по мірі надходження. Перший етап проєкту триватиме до 31.12.2022 р. Детальнішу інформацію про проєкт можна дізнатися на сторінці у Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних