Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хвилини щастя і дитячої насолоди

Дата: 01.06.2022 16:11
Кількість переглядів: 314

На зображенні може бути: 7 людей, дитина, люди стоять, дерево та на відкритому повітріКожного року, у перший день літа, відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це одне із найстаріших міжнародних свят.

Рішення про проведення такого свята було прийнято на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, яка проходила в Парижі у 1949 році. День захисту дітей було ініційовано, переймаючись долею дітей, які залишилися без батьків і даху над головою під час Другої Світової війни. Вже наступного року 1 червня у понад 50 країнах світу вперше відсвяткували

Міжнародний день дітей. Відтоді свято стало масштабним і щорічним.

На жаль, історія повторюється… знову війна, дітей ранять, вбивають, гвалтують, залишають батьківської підтримки і материнської ласки. Їхні будинки знищують. Садочки і школи перетворюють на руїни і купи каміння. Нелюд-ворог плюндрує нашу землю.

У такий непростий час відділом культури, туризму та культурної спадщини та відділом освіти, молоді та спорту селищної ради було проведено чудовий захід для дітей “ Україна в долонях дітей”.

Відкриття заходу розпочалося з хвилини мовчання, де всі присутні вшанували пам'ять всіх невинно убієнних діток, чиї життя забрала ця проклята війна.

Усіх присутніх з Міжнародним Днем захисту дітей привітали Крижопільський селищний голова Володимир Василишен, голова Тульчинської військової державної адміністрації Олександр Гаврилюк, заступник селищного голови Валентина Чабанюк, та начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Леся Ошовська, які відмітили, що діти – наше майбутнє і саме заради них, заради їхнього щасливого майбутнього, заради можливості жити у рідній країні, почуватися її вільними громадянами, кожен військовий, відстоює нашу рідну Україну, де закони - не просто слова, а реальні дії.

І цьогорічне свято – особливе, воно покликане в першу чергу, дати можливість нашим діткам повернутися у щасливе дитинство, де немає сирен та тривог, де можна безпечно гуляти з батьками, де їх батьки мають впевненість у завтрашньому дні.

У свят, присвяченому Міжнародному Дню захисту дітей «Україна в долонях дітей» взяли участь талановиті діти нашої громади: читці, вокалісти, учасники зразкових танцювальних колективів, учасників зразкового духового оркестру, учні КУ «Школа мистецтв» та КУ “Будинок школярів”. Глядачі переконалися, у громаді Крижопільської селищної ради усі діти - талановиті, виховані, цілеспрямовані, старанні та відповідальні!

Були представлені виставки КУ «Школа мистецтв» та КЗ «ПБ Бібліотека для дітей». Для дітей безкоштовно працівники та учні КУ “Школа мистецтв” наносили аквагрим.

Працівники КУ «Будинок школярів» підготували подарунки і сувеніри для гостей свята, виставки робіт вихованців і педагогів декоративно-ужиткового напрямку та початкового технічного моделювання. Валентина Бунь і мама-переселенець Миронова Ірина проводили для дітей конкурс малюнка на асфальті, руханки.

Танцювальний флешмоб провела керівник зразкового аматорського танцювального колективу “Грація” Алла Малютяк.

Працівниками КЗ «Центр культури і дозвілля» було організовано концертну програму свята, оформлено площу біля будинку культури, майстриня Ганна Лагуна провела майстер клас з виготовлення ляльки мотанки.

Всі присутні мали змогу долучитися до збору коштів на закупівлю тепловізора для військової частини, у якій тримають оборону наші земляки - захисники. Сьогодні - це першочергове завдання для всіх нас!

Висловлюємо щиру подяку ПрАТ “ПК“Поділля” за подарунки, надані для дітей: крейду для малюнків на асфальті, кольорові стрічки для флешмобу, кульки із такими щемливими висловлюваннями! Усі діти мали змогу безкоштовно розважатися на батутах в парку культури та відпочинку селища Крижопіль.

Свято продовжується…. 03 червня 2022 року о 10.00 год на території парку культури та відпочинку селища пройде захід “Рух - це здорово!”.

Запрошуємо усіх бажаючих!

На зображенні може бути: 3 людини, дитина, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: дитина, стоїть та на відкритому повітріНа зображенні може бути: особа, дитина та стоїтьНа зображенні може бути: 8 людей, люди грають на музичних інструментах та саксофонНа зображенні може бути: 9 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 5 людей, дитина, люди гуляють, люди стоять, повітряна кулька та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 5 людей, дитина, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 8 людей та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 9 людей, дитина та люди стоять


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних