Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

17 березня - знаменна в історії та в житті кожного з нас дата - 78 річниця з Дня визволення Крижопілля від нацистських загарбників

Дата: 17.03.2022 10:14
Кількість переглядів: 280

Фото без описуУ липні 1941 року фашистські загарбники вдерлися в Крижопіль. Вони становили режим кривавого терору і свавілля. Кожний день приносив вісті про помсту: то виявлялась розібраною залізнична колія, то горіли склади з пальним, то знаходили трупи ворожих солдатів.

Але жителі Крижополя мужньо боролися з ненависним ворогом на фронтах Вітчизняної війни.

17 березня 1944 року війська 2-го Українського фронту визволили Крижопілля з під чужоземного поневолення. На жаль, загарбники залишили по собі кривавий слід, вони розстріляли, повісили й закатували більше тисячі мешканців. Окупанти зруйнували приміщення державних установ, кооперативних організацій, багато житлових будинків.

Так і сьогодні, поводять себе російські окупанти, як фашистські загарбники, знищують мирне населення, дітей, руйнують наші міста, села, храми, грабують та катують наших українців. Росія сьогодні, показує своє бажання підкорювати інші народи, нищити право українців на свою свободу та незалежність. Тягнути у свою геополітичну «домовину» український народ.

Уже 22 день наші Збройні Сили України захищають нашу Україну від російського окупанта. І сьогодні ми вкотре демонструємо свою єдність та готовність дати відсіч російському загарбнику.

Тому це свято об’єднує всі покоління наших мешканців громади: тих, хто боровся за наші населені пункти на полі бою та потім підіймав їх з руїн, тих, хто самовіддано працював у тилу і вклав в його сучасний вигляд свою працю і душу, зберіг і примножив славні традиції нашої історії. Та тих, хто боронить рідну землю сьогодні, протистоїть окупанту на різних фронтах і цим доводить, що ніколи не припинить боротися за свою країну, бо це далеко не лише боротьба за територію. Це набагато глибше і набагато цінніше.

Тож будьмо згуртовані, віримо у Збройні Сили України і перемога обов’язково буде за нами!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних