Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги батьків!

Дата: 22.02.2022 14:05
Кількість переглядів: 312

У даний час розпиття  алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітніми, на привеликий жаль, є дуже актуальною темою.   

Середній вік, коли підлітки починають вживати алкоголь, – 13-15 років. За вчинення незначних адміністративних проступків, серед яких і розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв,  або поява в нетверезому  стані в громадських місцях, неповнолітні несуть відповідальність з 16 річного віку.

За розпиття спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях складається протокол на неповнолітнього за статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпиття ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у стані зміненої свідомості, відповідальність несуть його батьки за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», що тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Варто знати й те, що доведення неповнолітнього до стану алкогольного сп’яніння батьками неповнолітнього, особами, які їх замінюють, або іншими особами – тягне за собою накладення штрафу.

Працівниками служби у справах дітей Крижопільської селищної ради спільно з поліцейськими громади планується проведення ряду профілактичних рейдів «Нічне місто».

Під час  рейдів буде перевірено кафе, магазини, інші розважальні заклади та улюблені місця відпочинку молоді нашої громади з метою виявлення та попередження фактів незаконного продажу та розпивання спиртних напоїв неповнолітнім, а також недопущення випадків перебування дітей у вищезазначених закладах без нагляду дорослих після 22:00 год.

Також, попередньо планується проведення профілактичних бесід з дітьми у закладах освіти нашої громади на тему: «Попередження випадків дитячої безпритульності та  бездоглядності. Права та обов’язки підлітків та їх батьків у контактах з органами правопорядку».

Такі заходи не мають на меті обмежити права дітей, а лише обмежити можливість впливу на них негативного та небезпечного середовища. 

Шановні батьки та особи , що їх замінюють! Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей, не упустіть момент виховання та розвитку неповнолітніх дітей, налагоджуйте з ними довірливі стосунки, коли вони цього потребують, а саме:

- систематично контролюйте та обговорюйте проведення дозвілля дітьми у вільний від навчання час;

- приділяйте особливу увагу часу повернення дітей з прогулянок ( не пізніше 22.00 годин вечора).
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних