Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Крижопільській громаді відбулися заходи до Дня вшанування пам’яті загиблих під Дебальцевим

Дата: 19.02.2022 13:48
Кількість переглядів: 594

У ці лютневі дні ми згадуємо драматичні події зими 2015 року — завершення оборони Донецького аеропорту та битви під Дебальцевим.


Бої за Дебальцевський плацдарм — одне з найбільших зіткнень на Донбасі. Бої за місто й операція з виведення українських військових стали одними з найбільш трагічних і масштабних подій за весь час війни на сході України.


Гостра фаза боїв за Дебальцеве тривала майже місяць — з 25 січня по 18 лютого 2015 року і містила як масовані артилерійські обстріли, так і перестрілки на малих відстанях зі стрілецької зброї й навіть танкові битви.


Дебальцевський плацдарм увійшов в історію України як символ самовідданості, мужності та героїзму такого масштабу, від якого захоплює дух у всього людства. Це була унікальна операція наших Збройних Сил, зміст якої багатьом став зрозумілий згодом, за кілька місяців. Це історія української звитяги та історія про підступ нашого ворога.


Ця трагедія стала точкою неповернення у боротьбі української нації за єдність своєї країни. І саме в цей день ми прихиляємо коліно перед мужністю та патріотичним подвигом усіх, хто віддав своє життя за право України залишатися незмінною на карті світу.


«Низько вклоняємося родинам загиблих за виховання таких дітей, – звернувся до рідних загиблих захисників Володимир ВАСИЛИШЕН. – Під час Дебальцевської операції українські воїни довели, що вони готові до бою та вміють захищати свою землю. Ми вдячні за мужність і героїзм усім бійцям, які відстоювали та відстоюють право кожного з нас жити в незалежній державі. Низький уклін і шана воїнам, які світлими ангелами відлетіли у вічність».


Голова спілки учасників АТО/ООС Басараба Володимир Васильович побажав здоров’я і довголіття українським захисникам, які повернулися живими додому із зони АТО/ООС. Та відзначив їх надзвичайну мужність, самовідданість, сміливість та героїзм під час захисту рідної землі.


Зі словами підтримки та вдячності звернувся до учасників АТО/ООС заступник начальника II відділу Тульчинського РТЦК та СП майор Мороз Володимир Вікторович.


Отець Петро - Настоятель храму Святого Іоанна Богослова села Зеленянка Православної Церкви України провів панахиду на честь полеглих воїнів.


Працівники комунального закладу Центру культури і дозвілля Крижопільської селищної ради підготували та чуттєво виконали зворушливі патріотичні пісні, які доторкаються до самого серця.


Присутні вшанували пам’ять українських воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам АТО/ООС на знак вдячності тим, хто боровся і захищав кожен міліметр української землі, хто віддав своє життя за вільну та щасливу Україну.

Ми пам’ятаємо!


Слава Україні!


Героям слава!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних