Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

15 лютого Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33 річницю виведення військ з Афганістану.

Дата: 15.02.2022 13:01
Кількість переглядів: 252

Фото без описуЗ кожним роком все далі й далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Тридцять третій рік тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку в лютому воїнів-інтернаціоналістів нашої громади.

Сьогодні у Крижопільському будинку культури з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбувся зворушливий концерт.

З найкращими побажаннями добра, здоров’я, миру, злагоди та благополуччя та словами подяки до воїнів-інтернаціоналістів та сімей загиблих воїнів звернулася заступник селищного голови Валентина Чабанюк.

За хоробрість і відвагу, високу громадянську відповідальність, чесне й сумлінне виконання військової присяги, примноження авторитету України як країни-миротворця, сім’ї загиблих воїнів та воїни-інтернаціоналісти розпорядженням Крижопільського селищного голови були відзначені грошовою винагородою та подяками Крижопільської селищної ради.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять тих воїнів-інтернаціоналістів, які не повернулись до дому живими.

Концертну частину продовжили виступами народних аматорських колективів КЗ «Центр культури і дозвілля Крижопільської селищної ради».

По завершенню урочистостей, за традицією, воїни - “афганці” громади поклали квіти до могил загиблих на Афганській війні.

Низький уклін вам, здоров’я, благополуччя, затишку вам і вашим родинам. Світла пам’ять загиблим, які до останнього виконали свій військовий обов’язок!

Віри та надії, впевненості та перемог усім нам!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних