Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

57 мільйонів гривень податків і соціальних платежів надійшло в державну казну минулого року від тульчинських лісівників

Дата: 09.02.2022 10:19
Кількість переглядів: 298

На сьогодні лісгоспи Вінниччини працюють на повному самофінансуванні, без фінансової допомоги держави. Натомість підприємства лісового господарства заробляють кошти для створення лісу, удосконалення та модернізації матеріально-технічної бази, виплати зарплати працівникам та сплати податків, соціальних платежів на користь держави. Успішні показники роботи за минулий рік має ДП «Тульчинське ЛМГ» (директор Михайло Дан, головний лісничий Галина Кілимник).

ДП «Тульчинське ЛМГ» входить до трійки лідерів трудового суперництва за виробничими показниками.

Головний наш індикатор успішної та відповідальної роботи – це лісовий фонд. Ми щороку відновлюємо ліси на місці рубок головного користування, створюємо нові ліси на деградованих землях. Вся наша праця має головну мету – створити якісні ліси для майбутніх поколінь українців, - зазначає директор Михайло Дан. – ДП «Тульчинське ЛМГ» постійно удосконалює виробничі процеси для покращення фінансово-економічного стану підприємства, у складних суспільно-економічних умовах не лише зберігає робочі місця, а й підвищує рентабельність лісогосподарської діяльності, мисливського господарства, лісозаготівельного та деревообробного виробництва.

Площа державного лісового фонду підприємства минулого року становила 24 тис. га. За даний період підприємством спрямовано на ведення лісового та мисливського господарства понад 103,7 млн. власних коштів . Навесні 2021 року тульчинськими лісівниками було створено 127 га лісових культур у державному лісовому фонді та 8 га нових лісів.

За рік проведено доглядів за лісовими культурами у держлісфонді та меліофонді на площі 1400 га. Більша частина доглядів виконується механізованим способом.За 2021 рік підприємством реалізовано продукції на суму понад 114,4 млн грн. Чистий прибуток від реалізації продукції у ДП «Тульчинське ЛМГ» склав 3,2 млн. грн.

Отримані надходження лісгосп спрямовує на проведення лісокультурних заходів, відтворення лісів, охорону державного лісового та мисливського фонду, закупівлю відповідної техніки та обладнання, догляд лісових культур, створення сучасних умов праці для лісівників. Здійснюються необхідні біотехнічні заходи, спрямовані на збільшення мисливської фауни.

Підприємство є вагомим наповнювачем державної казни. За минулий рік усього на користь держави (податки, збори, єдиний соціальний внесок) сплачено майже 57 млн. грн. З них податків до Зведеного бюджету – майже 37 млн. грн., до місцевого бюджету – більше 10 млн. грн., єдиного соціального внеску – 10,6 млн. грн.

На підприємстві працює 187 штатних працівників.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних