Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мітинг-реквієм з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту відбувся у Крижополі

Дата: 27.01.2022 09:53
Кількість переглядів: 417

Сьогодні, 27 січня, у селищі біля пам’ятного знаку жертв комуністичних репресій та геноциду українського народу відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.

У заході взяли участь селищний голова Володимир Василишен, секретар селищної ради Ігор Василишин, заступники селищного голови Ігор Олексійчук та Валентина Чабанюк, працівники селищної ради та представники установ, організацій та громадськості.

Щороку Україна разом з усією світовою спільнотою вшановує пам'ять жертв Голокосту – мільйонів єврейських жінок, чоловіків і дітей, які загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни. Лише на українських землях їх кількість сягає моторошного числа - близько 1,5 мільйона осіб. Це не статистика: за нею стоять долі людей, зі своїми турботами, мріями, любов’ю і вірою. Подібним злочинам немає виправдання і терміну дії.

Страшне і нелюдське явище, яке призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, було породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в гітлерівській Німеччині. Все світове співтовариство здригнулося, коли почали відкриватися факти й підтвердження подібних злодіянь.

Метою запровадження цієї сумнопам'ятної дати є активна просвітницька робота та сприяння у запобіганні можливих майбутніх актів геноциду, а так само зневаги до цінності людського життя. Крижопільчани приєднуються до загальної печалі і співчувають всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться!

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знаку.

Будемо пам’ятати...

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.