Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з директором КП “Крижопільський ринок” щодо застосування РРО

Дата: 21.01.2022 10:47
Кількість переглядів: 208

Уповноважена особа ГУ ДПС у Вінницькій області Людмила Сузанська  з керівниками структурних підрозділів Галиною Крисюк і Маєю Куцоконь провели зустріч з директором КП “Крижопільський ринок” Василем Котюжанським.

Під час засідання “круглого столу” говорили про новації податкового законодавства. Людмила Степанівна ознайомила зі змінами при застосуванні РРО/ПРРО суб’єктами господарювання. Сказала, що з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій при здійсненні розрахунків готівкою. Не передбачено обов`язкове застосування РРО та ПРРО тільки платниками  єдиного податку першої групи.

Зупинилася на змінах, внесених 23.12.2021 постановою Кабінету Міністрів  України №1359 до постанови від 23.08.2000 №1336 в частині Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Зазначено, що на офіційному вебпорталі ДПС України функціонує банер «Програмні РРО», у якому можна ознайомитися із порядком роботи безкоштовного програмного забезпечення, нормативно-правовими актами, повідомленнями, роз’ясненнями, відеоуроками.

Крім того, посадовець роз`яснила норми податкового законодавства щодо внесення змін до даних Державного реєстру фізичних осіб при зміні місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові. Зауважила, що у разі виникнення змін у вищезазначених особистих даних, платник податків зобов’язаний протягом місяця подати контролюючому органу заяву про зміну таких даних. Повідомлення фізичними особами контролюючих органів про зміну даних відбувається шляхом подання до податкової інспекції Заяви про внесення змін до ДРФО – платників податків (форма 5-ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру ДРФО – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (форма 5-ДРП).

Заява за формою 5-ДР або за формою 5-ДРП подається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу. Для заповнення Заяви за формою 5-ДР або за формою 5-ДРП використовуються дані документа, що посвідчує особу (паспорт), та інших документів, які підтверджують зміни таких даних. Подати заяву за формою 5-ДР, або за формою 5Д-РП, отримати бланки заяв та консультацію щодо їх заповнення можливо у ЦОП Крижопільської ДПІ.  

На завершення зустрічі, Людмила Сузанська звернула увагу на те, що з 01 січня 2022 року розпочалась кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов`язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов`язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, та/або мають право подати декларації для отримання податкової знижки. Нагадала про переваги електронних сервісів, які особливо актуальні в  умовах карантинних обмежень. Для спілкування з податковою службою платники мають можливість в режимі реального часу та безкоштовно скористатись сервісом Електронний кабінет, як з персональних комп’ютерів, так і з смарт-пристроїв. Для того, щоб платники були обізнані в останніх змінах законодавства, податкова служба використовує соціальні мережі, де можна отримувати інформацію з офіційних сторінок як ДПС України, так і Головного управління ДПС у Вінницькій області.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних