Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ХТО КОМУ І ЩО ВИНЕН…

Дата: 30.11.2021 10:15
Кількість переглядів: 571

Фото без описуЩодня з вулиць селища Крижопіль комунальники прибирають декілька тон побутових відходів, які мешканці не доносять до урн та контейнерів і викидають просто на вулицях. Особливо багато непотребу залишається після вихідних.

Досі зустрічаються стихійні сміттєзвалища, сміттєві пакети на деревах та узбіччі доріг, або просто навпроти помешкань. І кожен з нас обурюється таким становищем справ. Мовляв, куди дивиться  місцева влада? Щось потрібно робити!

Так, робити потрібно! Насамперед почати з себе. Запитай: «Заключив я договір на вивіз сміття з комунальним підприємством?» Потім виховуй себе – навчись не смітити! Важливо пам’ятати – чисто там, де не смітять!

Селищна рада робить все можливе і неможливе для благоустрою селища і громади. На вулицях функціонують сміттєві майданчики, де розміщені контейнери для твердих побутових відходів, контейнери для роздільного сортування сміття, якими користуються всі мешканці. Комунальне підприємство «Крижопільблагоустрій» щоденно вивозить сміття.

Начебто все добре. Але… Незважаючи на те, що вже встановлено десятки сміттєвих контейнерів та урн, люди продовжують викидати сміття собі під ноги.

Щоб зробити громаду  чистішою, щодня на вулиці виходять двірники. Вони працюють уже тоді, коли решта тільки прокидається. Збір сміття – лише частина їхньої роботи. Комунальникам доводиться також прибирати запльовані лавочки і тротуари, які псують нетверезі громадяни.

Люди викидають  не тільки побутові відходи, а й будівельне сміття, з надією, що ніхто не побачить, не дізнається, а комунальники  і так його приберуть.

Якщо взяти статистику заключення договорів на вивіз твердих побутових відходів, то на сьогодні з юридичними особами заключено 133 договора, з фізичними особами – 1690. Населення громади  - 20225 осіб.  Це крапля в морі. Комунальне підприємство не доотримує десятки тисяч гривень. Заборгованість тягне за собою наслідки. Адже працівникам, які прибирають потрібно платити заробітну плату, сплачувати податки…. Скільки можна було б зробити в громаді! Багато! Що для цього потрібно? Мати громадянську свідомість!

Ми позиціонуємо себе як цивілізована громада, якій є чим пишатися. Чи не час діяти – не дозволяти собі смітити у громадських місцях, заключити договір на вивіз ТПВ, дотримуючись «принципу трьох R»: Reduce (зменшуй споживання), Reuse (використовуй повторно), Recycle (переробляй). І тоді наша громада стане справжнім осередком цивілізації, про який ми всі говоримо і до якого прагнемо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних