Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги землекористувачів Крижопільської селищної територіальної громади

Дата: 04.11.2021 14:43
Кількість переглядів: 565

Фото без описуКеруючись рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 pоку “Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади”, відповідно до п. 1 ст. 78 Бюджетного кодексу України, з метою мобілізації доходів місцевих бюджетів, боротьби з тіньовою зайнятістю та тіньовою заробітною платою, з незаконним використанням необлікованих земельних ділянок, відповідно до ст. 189 Земельного кодексу України, ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 та п. 167.1 ст. 167 розділу IV Податковою кодексу України №2755-VI від 02.12.2010 р., Крижопільська селищна рада повідомляє, що закінчилась кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані були подати податкові декларації про майновий стан та доходи, визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, від отриманих доходів за 2020 рік, зокрема, доходів громадян, отриманих від самостійного обробітку земельних ділянок (паїв), у тому числі від продажу вирощеної одноосібниками сільськогосподарської продукції.

 

Статтею 67 Конституції встановлено, що кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом і щорічно подавати до податкових інспекцій за місцем проживання декларацію про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

Термін подання декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік завершився 01 травня 2021 року.

Звертаємо увагу, що несвоєчасне подання платниками податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов'язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, тягне за собою накладення штрафу за кожне таке неподання або несвоєчасно подання (п. 120.1 ст. 120 ІІКУ).

Звертаємо увагу, що згідно з п. п. 47.1.2. п. 47.1 ст. 47 ПКУ відповідальність за складання податкової звітності несуть фізичні особи - платники податків та їх законні чи уповноваженні представники у випадках, передбачених законом.

Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами ПКУ, відповідно до норм якого подавати Декларації зобов’язані і одноосібники, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (п.п. 165.1.24 п. 163.1 ст. 163 ПКУ).

Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Самостійно сплатити узгоджені податкові зобов'язання платники ПДФО зобов’язані протягом 60 днів, що настає за звітним періодом.

Варто зазначити, що власники земельних часток (паїв), які самостійно обробляють свої ділянки, вирощують на них сільськогосподарську продукцію, реалізовують її, тобто є учасниками товарного сільськогосподарського виробництва (не будучи при цьому зареєстрованими суб’єктами господарювання або фізичними особами - підприємцями, або фермерськими господарствами) є соціально не захищеними.

Працюючи роками на своїй землі та не сплачуючи єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, селяни-одноосібники не формують свій трудовий стаж та позбавляють себе соціальних гарантій на випадок тимчасової втрати працездатності  і пенсійного забезпечення.

Зростання добробуту мешканців кожного населеного пункту та держави в цілому залежить від рівня наповнення як місцевих бюджетів, так і державного. Для розбудови  розвиненої країни, необхідно працювати і сплачувати податки. Щоб будувати якісні дороги, розвивати сучасну інфраструктуру, необхідні кошти, які сплачуються платниками податків. Тому, громадяни, які обробляють землю та отримують від цього прибутки, повинні виконати свій обов’язок та сплатити податки, що визначені чинним законодавством.

Просимо прийняти до уваги, що невиконання або неналежне виконання даного запиту є підставою для проведення документальної позапланової перевірки платника податків відповідно до підпункту 78.1.1 пункту 78.1 статті 78 ПКУ.

СПЛАЧУВАТИ ПОДАТОК З ДОХОДІВ ФІЗИЧНИХ ОС1Б НА РАХУНОК:

Отримувач: Крижопільська територіальна громада

МФО: 899998

Код платежу: 11010500

Код отримувача (ЄДРІІОУ): 37979858

р/рахунок: UA318999980333129341000002876

Призначення платежу: *;101;ідентифікаційний код; ПДФО, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування; Прізвище імя по батькові.

ВІЙСЬКОВИЙ ЗБІР НА РАХУНОК:

Отримувач: Крижопільська територіальна громада

МФО: 899998

Код платежу: 11011001

Код отримувача (ЄДРПОУ): 37979858

р/рахунок: UA648999980313010137000002876

Призначення платежу: *;101;ідентифікаційний код; військовий збір, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування; Прізвище ім’я по батькові.

З повагою селищний голова 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних