Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Участь в проєкті "Озеленення планети"

Дата: 30.10.2021 13:30
Кількість переглядів: 377

Фото без описуЦього року у світі стартував проєкт «Greening of the Planet», згідно з яким у 100 країнах світу за одну добу планується висадити 1 000 000 дерев. Масштабна акція у рамках даного проєкту у нашій країні зініційована Президентом України Володимиром Зеленським. Ціль проєкті - привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми планети, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху та об’єднання людей планети довкола боротьби з глобальними ековикликами.

Реалізація акції "Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу" відбулася 30 жовтня за підтримки голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борзова.

Крижопільська селищна територіальна громада активно доучилася до даного проєкту. 14 сесією селищної ради 8 скликання від 30.09.2021 р. прийнято рішення про відведення земельних ділянок на площі 90 га, які мають бути залісненні в період осінь 2021 року - весна 2022 року.

Зважаючи на те, що в Україні зафіксовано понад 30 тисяч сміттєзвалищ і Україна є антилідером із забруднення навколишнього середовища твердими відходами, а на території Вінниччини знаходиться найбільша кількість легальних сміттєзвалищ, ми взяли до уваги пропозицію Вінницької обласної державної адміністрації і навколо полігону твердих побутових відходів висадили близько 562 саджанці грабу,

який допоможе очистити ґрунти від негативних сполук і захистить розвіювання сміття на прилеглій території.

428 саджанців дуба висаджено на території лісового господарства ДП «Крижопільський лісгосп» спільно із його працівниками.

Комунальними підприємствами «Крижопільблагоустрій» та «Крижопільводоканал» висаджено 100 саджанців сосни та 15 голубих ялинок вздовж узбіччя дороги при в'їзді в Крижопіль, та вздовж тротуарів біля КП «Крижопільводоканал».

Жителями сіл громади та селища висаджено 2582 фруктових дерева, 115 черемхи вздовж вїздних доріг у села.

До акції долучилися учні ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 смт Крижопіль, які є членами учнівського лісництва "Паросток".

Ця акція є надзвичайно корисною як для сьогодення, так і для майбутнього. Дуже приємно, що її масштаби стрімко розширюються. Вона не завершилася. Кожен житель громади, дорослий і самий маленький, має можливість долучитися до неї впродовж року, залишивши гарний слід на планеті Земля. Це вдалий приклад, коли людина усвідомлює свою відповідальність за майбутнє країни. Сподіваємось акція стане доброю традицією нашої громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних