Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку

Дата: 01.10.2021 15:59
Кількість переглядів: 426

Фото без описуДругий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі "особи похилого віку", чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, найбільше багатство яких - досвід, знання, уміння, мудрість. Вони є творцями своєї історії, в якій понад усе були честь, вихованість, порядність - ті духовні цінності, завдяки яким вони гідно пройшли крізь всі жахи тоталітаризму, голодоморів, репресій та війн.

Вирішення соціальних питань найстарших представників нашої громади є нашим пріоритетним завданням.  Формування на території Крижопільської територіальної громади політики, спрямованої на комплексне вирішення питань посилення соціальної захищеності людей похилого віку та створення умов для підвищення якості їх життя, реалізується шляхом надання різних видів послуг комунальною установою «Центр надання соціальних послуг Крижопільської селищної ради». Сьогодні на обслуговуванні працівників закладу перебуває 266 осіб, які отримують соціальну послугу догляду вдома, а це допомога в самообслуговуванні, пересуванні в побутових умовах, веденні домашнього господарства (закупівля і доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, косметичне прибирання житла, оплата комунальних платежів, прання білизни тощо), в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами (виклик лікаря, працівників комунальних служб, транспортних служб тощо); навчання навичкам самообслуговування; допомога в забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними; психологічна підтримка; інформування та представництво інтересів).

Підставою для отримання соціальної послуги догляду вдома є звернення з відповідною заявою особи, яка її потребує, до управління соціального захисту населення та охорони здоров’я селищної ради  за адресою смт Крижопіль, вул. Героїв України, 59, або ж зателефонувати за номером 068 359 48 94 у випадку, коли за станом здоров’я людина не спроможна самостійно  зібрати і подати необхідні документи.

Шановні ветерани, найстарші представники громади, ми хочемо, щоб ваше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило задоволення.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних