Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про порядок надання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Дата: 30.09.2021 15:53
Кількість переглядів: 319

Відповідно до Порядку та умов реалізації пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744, у разі неотримання отримувачем одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», управлінням виплачується грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (далі – грошова компенсація).

 

Грошова компенсація призначається у розмірі трьох прожиткових мінімумів для дітей віком до шести років, установленого законом на дату подання заяви про призначення цієї грошової компенсації, і з 01.07.2021 становить 6039,00 грн.

З 1 липня 2021 року виплата грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на дітей проводиться за бажанням отримувача одразу після народження дитини. Отже, батькам новонароджених дітей вже не потрібно дотримуватись 30-тиденного терміну для звернення за призначенням грошової компенсації замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в АТ Комерційний банк «ПриватБанк».

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну народжену дитину для придбання дитячих товарів (засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни; дитячого одягу та взуття; дитячого харчування; дитячого посуду; дитячих іграшок; текстилю для дітей; дитячих ходунків, дитячих колясок).

Отримувач, протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на спеціальний рахунок, самостійно використовує призначену йому грошову компенсацію на придбання дитячих товарів в закладах торгівлі, що приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Якщо отримувач протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на його спеціальний рахунок не використав їх, банк самостійно повертає кошти грошової компенсації із спеціального рахунка отримувача на відповідний рахунок Мінсоцполітики.

Реєстр закладів торгівлі, розміщено на офіційному веб-сайтіМінсоцполітики https://pakunok-malyuka.ioc.gov.ua/outletaddresses.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.