Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо заборони спалювання сухої трави, залишків сухої рослинності, листя та сміття

Дата: 21.09.2021 15:26
Кількість переглядів: 374

Вкотре звертаємося до мешканців Крижопільської громади та доводимо до відома інформацію про шкідливість спалювання сухої трави, опалого листя, побутового сміття, що порушує правила благоустрою та тягне за собою адміністративну відповідальність.

Спалювання залишків сухої рослинності та листя вже стало невід’ємною ознакою приходу осені. Однак мало хто знає, що такі дії заборонені чинним законодавством, оскільки наносять значну шкоду довкіллю та здоров’ю людей.

Випалювання сухої рослинності має згубний вплив на стан навколишнього природного середовища, адже призводить до забруднення атмосферного повітря, руйнування екосистеми (знищення комах, тварин, рослин та мікроорганізмів), погіршення якості ґрунту, спричинення різноманітних захворювань.

Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотруйніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання.

З метою виявлення та попередження порушень працівники відділу ЖКГ, благоустрою, комунальної власності та захисту довкілля Крижопільської селищної ради спільно із працівниками поліції відділення №1 Тульчинського ВП ГУНП у Вінницькій області здійснюють рейдові перевірки на території населених пунктів Крижопільської громади на предмет спалювання залишків сухої рослинності та опалого листя.

Враховуючи вищезазначені наслідки, органічне сміття – листя, бадилля, траву – краще не спалювати, а закомпостувати, забезпечивши ґрунт необхідними поживними речовинами, зробивши його родючим, а все, що непридатне до вжитку в обійсті, варто відвести на сміттєзвалище або до сміттєзбиральної машини.

Дотримання цих простих вимог позитивно вплине на стан довкілля, а головне – не нашкодить здоров’ю людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.