Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

“Круглий стіл” з місцевими аграріями

Дата: 19.08.2021 08:18
Кількість переглядів: 438

Фото без описуДнями в Крижопільській ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області пройшло дві зустрічі аграріїв з податківцями. Подадківці провели 12 і 13 серпня зустрічі з метою забезпечення повноти наповнення державного і місцевого бюджетів, своєчасної сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору з виплачених доходів за оренду земельних часток (паїв).

На зустрічі були присутні керівники фермерських господарств та товариств Крижопільської та Городківської ТГ у складі 10 осіб: ФГ «КУЦИН Ю.М.», ФГ «ФЛОРА О.А.», ФГ «КАЇТА В.П.», ФГ «КРАВЕЦЬ О.П.» ФГ «АГАТ-АГРО-ЕКСПЕРТ», ФГ «БАБІЙ П.П.», ФГ «БАБІЙЧУК В.Ф.», «ФГ ІВАЧКОВСЬКИЙ М.Г.», ТОВ «ІВА» та ТОВ «БУРДЕЙНИЙ В.Ю.»

Під час зустрічі було акцентовано увагу на декілька питань:

приведення договорів оренди земель сільськогосподарського призначення у відповідність до діючого законодавства;

сплата податку з доходів фізичних осіб та військового збору в повному обсязі із фактично виплачених доходів;

правове врегулювання земельних відносин у сільському господарстві;

неприпустимості участі сільгоспвиробників в схемах ухилення від оподаткування, тобто відображення в звітності сільгоспвиробників достовірних даних про результати їх господарської діяльності та забезпечення повноти декларування зобов’язань та проведення розрахунків з місцевим бюджетом.

Уповноважена особа ГУ ДПС у Вінницькій області Людмила Сузанська наголосила, що об’єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше фактично виплаченої суми та не менше середнього розміру орендної плати по області.

Наголошено було на легалізації найманої праці та фактично виплаченій заробітній платі за відпрацьований період.

«Ми всі прагнемо жити, як живуть у цивілізованому світі, по закону. Наші громади будуть ставати економічно сильнішими та кращими при повній і своєчасній сплаті податків та зборів до місцевого бюджету», - зазначила уповноважена особа ГУ ДПС у Вінницькій області Людмила Сузанська.

На зустрічі було надано інформацію про одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) нею за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовано в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь – якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування розпочнеться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до місцевих органів.

Під час зустрічі було висвітлено проблемні питання, які виникають в ході співпраці та потребують оперативного вирішення. Податківці впевнені що дієвий обмін інформацією та координація роботи, дасть можливість активізувати роботу з погашення заборгованості та наповнити відповідно бюджет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних