Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Аналіз травматизму за перше півріччя 2021 року по Крижопільському відділенні управління ВД ФСС України у Вінницькій області

Дата: 18.08.2021 15:17
Кількість переглядів: 413

Фото без описуКрижопільське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області обслуговує Крижопільську, Городківську, Піщанську та Студенянську об’єднані територіальні громади.

В першому півріччя 2021 року році в кількості 5 працівників відділення здійснювало статутні функції в області реалізації державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, медичного страхування на території Крижопільської територіальної громади та Піщанської територіальної громади.

За перше півріччя цього року до Крижопільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області, надійшло 13 повідомлень про нещасний випадок / гостре професійне захворювання (отруєння), що становить 260% від кількості повідомлень за той самий період минулого року (5 випадків). При цьому слід зауважити, що 12 повідомлень надійшло з закладів охорони здоров`я, щодо випадків захворювання медичних працівників на COVID-19.

По 5 випадках, стосовно інфікування медичних працівників на COVID – 19, розслідування завершено, при цьому, на кожного потерпілого було складено акт Н-1/НП (випадок не пов`язаний з виробництвом), решта випадків COVID – 19, знаходяться на стадії розслідування.

Окрім випадків інфікування медичних працівників на COVID – 19, в відділенні зареєстровано повідомлення про нещасний випадок, який стався внаслідок події під час руху транспортних засобів, тому відповідно до пункту 39, Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337, розслідування таких випадків проводиться з обов’язковим використанням відомостей (матеріалів) розслідування такої події (протокол огляду та ескіз місця події, пояснення свідків, висновки, постанови тощо), підготовлених відповідними органами (органами досудового розслідування), в результаті чого вищевказаний випадок також знаходиться на стадії розслідування, до отримання необхідних матеріалів.

У разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання Фонд здійснює для потерпілих такі виплати:

? допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

? одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

? щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

? страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

? щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

? відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням.

Страховий експерт з охорони праці Крижопільського відділення управління ВД ФСС України у Вінницькій області - Віталій Сатановський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних