Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На черговій зустрічі – про актуальні питання оподаткування

Дата: 17.08.2021 14:58
Кількість переглядів: 413

Фото без описуУповноважена особа ГУ ДПС у Вінницькій області Людмила Сузанська 10 серпня 2021р. провела зустріч з головою Крижопільської ТГ Володимиром Василишеним.

В ході заходу обговорювалися актуальні питання з адміністрування місцевих податків і зборів.

Основну увагу зустрічі зосередили на погашення боргових зобо’язань із земельного податку та результатах проведених взаємозвірок землевласників та землекористувачів Крижопільської ТГ, яким сформовано податкові повідомлення – рішення по земельному податку.

Під час діалогу учасники засідання відзначили, що незважаючи на позитивну динаміку сплати місцевих податків, необхідно ефективніше використовувати наявні резерви для збільшення дохідної частини місцевого бюджету. Потребує розширення база оподаткування за рахунок роботи по забезпеченню легалізації найманої праці, доходів громадян, вдосконалення обліку платників майнових податків.

«Питання легалізації заробітної плати та зайнятості населення знаходяться на постійному контролі податкової служби», - підкреслила уповноважена особа ГУ ДПС у Вінницькій області Сузанська Л.С.

Зокрема, увагу керівництва Крижопільської ТГ було звернено на переваги подання податкової звітності у електронному вигляді. Зокрема, електронне звітування суттєво полегшує процес подання звітності, а використання Електронного кабінету – спілкування з ДПС, адже сервісом можна скористатись цілодобово.

Наголосили про те, що за допомогою Електронного кабінету можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків.

Також платник, у режимі реального часу має можливість отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності, тощо.

Голову Крижопільської ТГ також було проінформовано, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022року розпочинається одноразове(спеціальне) добровільне декларування або так звана податкова амністія. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України. Задекларувавши активи, декларант повинен буде сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розмір якого значно менше ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб.

Після інформаційної частини зустрічі відбулося спілкування в режимі питання – відповідь за всіма напрямками які зацікавили голову Крижопільської ТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних