Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У 2022 році пенсіонерів від 70 до 75 років планують долучити до програми адресної допомоги

Дата: 28.07.2021 10:40
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

Це дозволить підвищити доходи додатково 1,5 млн осіб, зазначає Міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Тож, Мінсоцполітики пропонує у 2022 році включити пенсіонерів віком від 70 до 75 років до ініційованої Президентом програми адресної допомоги для літніх людей. Ця програма є ефективним інструментом зниження рівня бідності літніх людей, які не можуть забезпечувати себе, працюючи.

«Протягом 2020 та 2021 років адресну доплату до пенсій у розмірі 500 гривень щомісяця отримують пенсіонери старші за 80 років. При цьому пенсії для них не можуть бути меншими за 2600 грн. Ці заходи підвищили доходи 1,4 млн пенсіонерів, - розповідає Марина Лазебна. - У поточному році до цієї програми долучилися пенсіонери віком від 75 до 80 років. З 1 жовтня вони отримуватимуть щомісяця компенсаційну виплату у розмірі 400 гривень. Пенсійна виплата для них становитиме не менш ніж 2500 гривень. Таке розширення програми підвищить доходи ще понад 1 млн пенсіонерів».

За розрахунками міністерства, у разі включення до програми пенсіонерів віком від 70 до 75 років буде підвищено доходи додатково 1,5 млн пенсіонерам.

У межах підготовки проєкту Державного бюджету на 2022 рік Мінсоцполітики опрацьовує і інші пропозиції до календаря підвищення пенсій у 2022 році.

Зокрема, у ньому пропонується передбачити:

- підвищення з 1 січня пенсій людям з інвалідністю з-поміж ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;

- індексацію з 1 березня страхових пенсій для близько 10 млн пенсіонерів, компенсаційних виплат для пенсіонерів старше 80 років та для пенсіонерів віком від 75 років до 80 років;

- перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;

- перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв’язку з прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.

Також опрацьовуються пропозиції щодо диференціації соціальних гарантій пенсіонерам з урахуванням тривалості страхового стажу.

«Ці пропозиції, а також схвалення Верховною Радою України урядового законопроєкту № 4668 дадуть можливість уперше після 2014 року охопити програмою підвищення всі категорії пенсіонерів з акцентом на найбільш вразливі їх групи», - говорять у Мінсоцполітики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних