Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила користування майданчиками для збору ТПВ

Дата: 15.07.2021 16:22
Кількість переглядів: 342

Фото без описуУ Крижополі, як і у кожному населеному пункті нашої країни, мешканці мають поняття про цивілізоване поводження зі сміттям, але більшість з них просто ігнорує їх. «Просто викинути. Мені так зручно. Чого я буду викидати в контейнери?

«Просто викинути. Мені так зручно. Чого я буду викидати в контейнери, краще поруч кину. Мені ліньки. Мені байдуже, як ці відходи потім забиратимуть. Я ж плачу за вивіз, тому викину як хочу», – саме так розмірковує переважна більшість мешканців нашої громади. Як доказ – перетворення майже кожного сміттєвого майданчика та території поруч у стихійні сміттєзвалища.  Комунальникам же згодом доводиться лопатами, мітлами, залучаючи спецтехніку прибирати ці відходи, які насипом валяються всюди.

Чому так відбувається? Хто викидає це сміття? Чому люди так роблять? – часто ті, хто звик позбуватись своїх побутових відходів цивілізованим шляхом, ставлять собі такі питання і не розуміють, чому такі речі взагалі мають місце в нашому місті.

Так вже склалось, що в процесі своєї життєдіяльності кожна людина, навіть не бажаючи, але все ж слугує причиною того, що кількість твердих побутових відходів (надалі ТПВ) збільшується. Кожна людина може вплинути на подальшу «долю» тих відходів, які вона викидає. За будь-яких умов у боротьбі з ТПВ вирішальну роль відіграє особисте ставлення кожного з нас до цієї проблеми.

Механізм засмічення досить простий. Спочатку на місці звалища з’являється невелика купка трави, листя, гілок, а потім сусіди з почуття «солідарності» починають накладати на цю купку пакети зі сміттям, пляшки, бляшанки та подібне.
Часто можна спостерігати випадки, коли тільки-но спецтехніка комунального підприємства «Крижопільблагоустрій» прибравши та завантаживши стихійно звалене сміття від’їхала від місця прибирання, а мешканці вже несуть нове сміття на старанно прибрану територію біля сміттєвих майданчиків.
Нові гори сміття з’являються безперервно й, практично, біля кожного майданчика у містечку. А іноді й мешканці сіл, що знаходяться поруч, везуть, несуть та викидають упереміш траву, гілки та різне великогабаритне сміття в одне місце і при цьому не замислюються, що вся ця «краса» буде збільшуватись у розмірах і чекати коли її вивезуть. Крім тотального засмічення на вулицях, існує велика загроза займання цих куп сміття з перекиданням полум’я на  будівлі, що знаходяться поруч.

Комунальне підприємство «Крижопільблагоустрій» постійно намагається  розв'язувати проблему з засміченими контейнерними майданчиками, а саме ліквідовують купи непотребу, залишені крижопільчанами біля баків та намагаються запобігти утворенню нових стихійних смітників.

Розв'язання проблеми з засміченням  доволі просте та потребує лише чіткого розуміння та неухильного дотримання Правил користування майданчиками ТПВ, в яких досить зрозуміло написано:

  1.  Викидати заздалегідь не відсортовані ТПВ.
  2. Засмічення території за межами огорожі майданчика: ґрунтом, гілками, травою, ганчір'ям, будівельним сміттям тощо, утвореним при виконанні відповідних робіт.
  3. Викидати трупи тварин у контейнери для збору змішаного та роздільного ТПВ.
  4. Виливати в контейнери та поруч рідкі нечистоти та рідкі хімічні речовини. 
  5. Заповнювати контейнери для ТПВ будівельним сміттям, металобрухтом.
  6. Спалювати ТПВ у контейнерах, на контейнерних майданчиках та поруч.
  7. Викидати елементи живлення та предмети, що містять ртуть чи інші небезпечні хімічні сполуки до контейнерів та поруч.
  8. Пошкодження майданчика та контейнерів для збору змішаного та роздільного ТПВ.
  9. Викидати вторинну сировину до контейнерів зі збору змішаних ТПВ.

 

 Шановні мешканці громади! Якщо бачите, що хтось створює стихійні сміттєзвалища поруч з вашим домоволодінням чи просто десь на вулиці міста, необхідно, по можливості, сфотографувати це правопорушення та зателефонувати за номером  телефону 102.
 

Тільки спільними зусиллями можна вести боротьбу з порушниками чистоти у місті. Тільки разом можна не допустити перетворення Крижопільської громади на величезний смітник. Не утворюйте стихійні сміттєзвалища.
Подбайте про чистоту свого рідного містечка, культуру викидання сміття та про повагу до навколишніх. Не показуйте поганий приклад дітям, які навчаються у вас та копіюють ваші дії з поганого відношення до культури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних